Både den unge skuespiltalent Andrea Heick Gadeberg, musical-skuespiller Nina Maria Schjødt Lybæk-Hansen og sangerinde Gry Trampedach spiller Sanne Salomonsen i 'Sanne - the Musical', der kommer op i Musikhuset i december. Gry Trampedach mener, at der er overraskelser i stykket - noget vi ikke vidste om Sanne. Hun vil ikke afsløse hvad, før premieren.

Både den unge skuespiltalent Andrea Heick Gadeberg, musical-skuespiller Nina Maria Schjødt Lybæk-Hansen og sangerinde Gry Trampedach spiller Sanne Salomonsen i 'Sanne - the Musical', der kommer op i Musikhuset i december. Gry Trampedach mener, at der er overraskelser i stykket - noget vi ikke vidste om Sanne. Hun vil ikke afsløse hvad, før premieren. Foto: Tahmasbi

Masser af musical i Musikhuset

Musikhuset har ikke færre end fire store fuldfede musicals på programmet det kommende år og regner med at fylde 100.000 sæder med glade musicalfans

Af
Bente Tahmasbi Hansen

Det er lykkedes Musikhuset at gafle ikke færre end fire af de helt store musicals i det kommende år. Der er tale om Disneys 'Tarzan', Broadways 'The Book of Mormon' og så de to nye danske satsninger 'Sanne - the Musical 'og 'Den Skaldede Frisør' med musik af den aarhusianske popkonge, Thomas Helmig.

"Tallene lyver ikke, og vi kan se på billetsalget til musicals, at de er noget af det mest populære," siger Musikhusets direktør, Jan Christensen.

"Vi regner med at sælge 100.000 billetter i alt til vores fire opsætninger. Det er næsten en tredjedel af billetsalget, der på et år er omkring 350.000," forklarer direktøren.

Musikhuset Aarhus er inde i en bølge af succes, der betyder et voksende antal gæster og et økonomisk overskud de senere år. De fire musicals skal være med til at sikre, at succesen fortsætter.

"Vi har i det første seks måneder af 2019 haft en halv millioner gæster igennem huset og har solgt flere billetter end nogensinde før," siger en glad direktør.

Antallet af gæster og antallet af solgte billetter er ikke det samme, fordi mange mennesker kommer for at opleve de gratis arrangementer.

Overraskelser i Sanne

I december indtager 'Sanne - the Musical' scenen. Hele tre sangerinder skal der til at spille Sanne Salomonsen i forskellige aldre. Gry Trampedach spiller den ældste version og hun lover, at der vil være overraskelser i stykket.

"Jeg vil ikke røbe nu, præcis, hvad det er. Men der er ting, jeg ikke vidste om Sannes sygdom og livet derefter. Det er helt vildt at få lov til at udfolde det," siger hun til avisen, der har mødt de tre sangerinder, som glæder sig til at trykke den af i den lang række af store hits, Sanne Salomonsen har leveret.

"Jeg er virkelig imponeret over de dygtige skuespillere, der er med. Det er nyt for mig at sige replikker," fortæller Gry Trampedach.

Forestillingen starter på nulpunktet, hvor Sanne Salomonsen er blevet ramt en blodprop i hjernen. I ambulancen forsøger hun forgæves at synge. Hun forsøger at holde fast i, det hun kender, hun forsøger at huske, hvem hun er. Sanne må gennemleve hele sin livshistorie for at finde tilbage til sig selv, til kærligheden og til musikken.

Fredericia Teaters version af Tarzan kommer til Musikhuset. Den er af anmelderne udråbt til at være et overflødighedshorn af en musical på tårnhøjt internationalt niveau.

Fredericia Teaters version af Tarzan kommer til Musikhuset. Den er af anmelderne udråbt til at være et overflødighedshorn af en musical på tårnhøjt internationalt niveau. Foto: Søren Malmose

To nye - to gamle

21. september indtager den anmelderroste 'Tarzan' scenen. Musicaleksperterne på Fredericia Teater står bag og fik blandt andet følgende ord med på vejen fra Berlingske Tidende: Drønflot musical-succes: Du Tarzan. Jeg mundlam. Og den blev udråbt til at være et overflødighedshorn af en musical på tårnhøjt internationalt niveau.

20 november er der igen musical, som foregår i Afrika, dog med et helt andet tema. Der er tale om 'The Book of Mormon', som er blevet beskrevet som 'århundredets bedste musical' i The New York Times og samtlige forestillinger af musicalen er blevet udsolgt på Broadway, i London, Melbourne og Sydney.

11. december er det 'Sanne - the musical', der indtager scenen.

24. april når en anden stor dansk succes Aarhus. Det er Susanne Biers 'Den skaldede Frisør' fra 2012 med Trine Dyrholm og Pierce Brosnan i hovedrollerne. Den Oscarbelønnede instruktør forvandler selv filmen til en musical. Det sker i samarbejde med Thomas Helmig, der har lave musikken.

Publiceret 22 August 2019 08:00