Kine og Kristian Bjørndal med børnene Vilde og Frederik hygger max på Grim Fest dag to.

Kine og Kristian Bjørndal med børnene Vilde og Frederik hygger max på Grim Fest dag to. Foto: M. Jeppesen

Smuk andendag på Grim Fest

Stemningen er lige så høj som solen på himlen på dag to på Grim Fest

Af
Mai-Britt Jeppesen

Man kan forledes til at tro, at solbriller og bøllehat er en del af en påkrævet dresscode på Grim Fest her på dag to. Med den bagende sol stående højt over Grimhøjgård i Brabrand fra festivalpladsen, er oddsene for at fortsætte torsdagens hyggelige havefest da også langt mere end gode. Og med navne som Ravi Kuma, Love Shop, Peter Sommer & Tiggerne, When Saints Go Machine og Farveblind på programmet, er det svært at give andre end en selv skylden, hvis ikke man får en fredagsfest af de helt fede.

Tørsten hos de humørfyldte publikummer synes større i dag end i går. Uden tvivl grundet de lune temperaturer, men formentlig også grundet udsigten til en fridag - eller endnu en festivaldag - i morgen, lørdag. Sixpacks bliver langet flittigt over bardiskene, ligesom fadøl og drinks i genbrugsplastglas også bliver det.

"Vi kan godt mærke, solen bager mere i dag end i går, og så åbnede pladsen jo allerede klokken 11 i formiddags, så vi har haft nok at se til i baren," lyder det fra Mette Moosdorf, der er frivillig på Grim Fest for første gang.

Ifølge hende er Tuborg Rå og White Russians de drikkevarer, der er mest populære i baren.

"Og vand. Masser af vand. På grund af varmen!" siger hun.

I baren falder Mette i snak med mange gæster. Og hendes klare indtryk er, at stemningen generelt er i top.

"Folk virker til at hygge sig. Alle er glade. Man kan godt mærke, at mange er gengangere, og at Grim er noget, folk har set frem til længe."

Mette Moosdorf passer Skov Bar på Grim Fest for anden dag i streg. En travl tjans på en solhed fredag.

Mette Moosdorf passer Skov Bar på Grim Fest for anden dag i streg. En travl tjans på en solhed fredag. Foto: M. Jeppesen

En god, Grim familiefest

Noget af det, Grim kan, er at trække alle typer publikummer til - i alle aldre. Fra de unge, der kommer med intentionen om at få en fest fra det øjeblik, de betræder mulden omkring Grimhøjgård, over børneforældre med høreværnsklædte babyer, til modne musiknørder. Og så alle dem derimellem.

Kristian og Kine Bjørndal med Vilde på to år og Frederik på fem år er et af de forældrepar, der har fundet vej til den musikalske oase i det vestlige Aarhus.

"Jeg har været på Grim nogle gange og vidste, det var en hyggelig festival, hvor man sagtens kan have familiens yngste med," siger Kristian.

Parret er taget til Grim Fest for at få en hyggelig dag med ungerne, og så fordi de kender en af de mange frivillige, der arbejder her.

"Jeg har ikke været på festivlaen før. Men jeg synes, her er enormt hyggeligt!" fastslår Kine, alt imens Vilde og Frederik tumler rundt på pladsen - begge iklædt høreværn.

"Ungerne leger bare og hygger sig. Havde vi tænkt over det, skulle vi have haft badetøj med, så vi kunne have taget en svømmetur i poolen," siger Kristian med henvisning til festivalens swimmingpool, der med 60.000 liter saltvand byder sig til i sommervarmen.

Frederik hopper op på skødet af sin mor og viser stolt sine lege-tatoveringer på hver underarm og mave frem. Tydeligt klar til meget mere Grim Fest.

Garvede Per Vers, upcomingbandet Turquoise Sun og indiebandet You Work For Me Now har allerede formået at løfte fredagsstemningen på Grim Fest til noget nær kogepunktet. Mon ikke Ravi Kuma, Love Shop og resten af dagens lineup nok skal løfte stemningen videre op; til langt over kogepunktet. Hjulpet godt på vej af høj sol og kolde øl, byder festivalens andendag mærkbart på endnu en fest - en GrimFest deluxe.

MEDIEPARTNER

Lokalavisen Aarhus er mediepartner på Grim Fest. Lokalavisen vil løbende skrive artikler om festivalen, ligesom redaktionen naturligvis vil være til stede under selve festivalen. Med andre ord, hvis du vil vide alt om Grim Fest, så skal du følge med i Lokalavisen Aarhus og på aarhus.lokalavisen.dk

Publiceret 02 August 2019 17:40