Der var langt fra kø ved indgangen til festivalpladsen, da Grim Fest åbnede torsdag 1. augst kl. 16.

Der var langt fra kø ved indgangen til festivalpladsen, da Grim Fest åbnede torsdag 1. augst kl. 16. Foto: M. Jeppesen

Tre dages Grim Fest er i gang

Torsdag eftermiddag tog den 16. udgave af Grim Fest imod årets første publikummer på festivalpladsen, som nu officielt er åben og klar til tre dages musik- og havefest

Af
Mai-Britt Jeppesen

Torsdag eftermiddag klokken 16 trådte de første publikummer ind på festivalpladsen til dette års Grim Fest. Bortset fra en Grim-medarbejder, der entusisastisk talte ned til åbningen af pladsen i en megafon, foregik det stille og roligt og helt uden kø. Formentlig fordi festivalens første liveindslag, Jonny Hefty og Jøden, først var programsat til klokken 17. Og så fordi overnattende gæster havde haft mulighed for at slå telte op og finde sig til rette på campen ved siden af festivalpladsen allerede onsdag.

Netop torsdagen er, hvad der adskiller årets Grim Fest fra tidligere år. I år er nemlig første år, Grim Fest strækker sig over hele tre dage, modsat tidligere hvor det kun var to. Det betyder, at endnu flere upcoming kunstnere har fået mulighed for at optræde på en af de to scener på Grimhøjgård i Brabrand. Torsdag står blandt andre Ea Kaya, Sjakket og Pede B. samt Aarhus Jazz Orchestra for at fyre op under musikken. Herudover byder Grim Fest på skæve og underholdende aktiviteter som blandt andet DM i Bilkort og Poetry Slam.

Inklusive alle frivillige regner arrangørerne med at tiltrække omkring 2500 publikummer til denne 16. udgave af Grim Fest.

Morten og Lene Rønn glæder sig til deres anden Grim Fest.

Morten og Lene Rønn glæder sig til deres anden Grim Fest. Foto: M. Jeppesen

For det modne publikum

Blandt de første publikummer på festivalpladsen torsdag eftermiddag var Morten og Lene Rønn fra Aarhus, der er på Grim Festival for andet år i træk.

"Vi kan godt lide at komme her fra starten og lige se, hvad der er hvor. Det gjorde vi også sidste år. Der sad vi faktisk også lige præcis på den her bænk," siger Lene og klapper venskabeligt træbænken, som de to sidder på.

"Vi kommer igen, fordi det simpelthen er så hyggelig en festival. Og så fordi vi synes, det er fedt, at publikum er lidt ældre," forklarer hun videre.

De to er enige om, hvilke musiknavne de glæder sig allermest til på årest Grim Fest.

"When Saints Go Machine og Farveblind, som begge spiller fredag! Og så er der jo masser af andet godt, vi skal høre," lyder det fra Morten. Lene nikker ivrigt.

Katrine Marthinus (tv.) og Aylin Farbagha arbejder begge to på Grim Fest.

Katrine Marthinus (tv.) og Aylin Farbagha arbejder begge to på Grim Fest. Foto: M. Jeppesen

Grim Fest virgin-like

Aylin Farbagha og Katrine Marthinus fra Aarhus arbejder på Grim Fest for første gang.

"Jeg faldt tilfældigt over et opslag på app'en 'Chabber', hvor man søgte medarbejdere til at uddele Pure shots. Den hoppede jeg på. Sammen med Aylin," forklarer Katrine.

"Så vi arbejder her alle tre dage. Men vi må jo sørge for at dele shots ud til publikummer, der befinder sig der, hvor der er noget, vi gerne vil opleve," ler Katrine.

Aylin ler med hende.

"Jeg kender ikke så meget af musikken, der er på programmet i år. Men jeg har set, der er poetry slam. Og det er da ret spændende, at det er en del af årets lineup, synes jeg," siger Aylin.

Det er ikke bare første gang, de to arbejder på Grim Fest. Det er deres første gang på festivalen nogensinde.

"Jeg har boet i Gellerup i tre år, så egentlig er det lidt skørt, jeg aldrig har været her... Jeg ved ikke, hvad jeg går ind til, men tænker at tage det sådan lidt virgin-like," lyder det fra Katrine.

Anna Ribold og Christian Danielsen er på Grim Festival for femte år i træk.

Anna Ribold og Christian Danielsen er på Grim Festival for femte år i træk. Foto: M. Jeppesen

Ægte lykkefølelse

Anna Ribold og Christian Danielsen bor 300 meter fra Grim Fest og er på festivalen for femte år i træk.

"Det er bare verdens hyggeligste festival. Her er stille og roligt, og folk er så søde og nærværende. Det er fantastisk med en festival, hvor der er så mange forskellige typer og så stor spredning aldersmæssigt," siger Christian.

Den af de to scener på Grim Fest, der hedder Bonzai Scenen, er placeret på Grimhøjgårds gårdsplads.

"Jeg glæder mig til koncerterne på Bonzai Scenen i gården. Det er så hyggeligt og lidt som at være til intimkoncert. Og så er det sjovt at tænke på, man står der sammen med 500 mennesker og ser et upcoming band, der måske er kæmpestort to-tre år senere," siger Anna.

Christian supplerer:

"Det er noget af det, de er virkelig dygtige til herude. At spotte musiknavne inden de bliver store."

"Grim Fest kan noget, ingen anden festival kan. Grim Fest er bare ægte lykkefølelse!" siger Anna med et smil.

Info vedr. endagsbilletter samt program på grimfest.dk

MEDIEPARTNER

Lokalavisen Aarhus er mediepartner på Grim Fest. Lokalavisen vil løbende skrive artikler om festivalen, ligesom redaktionen naturligvis vil være til stede under selve festivalen. Med andre ord, hvis du vil vide alt om Grim Fest, så skal du følge med i Lokalavisen Aarhus og på aarhus.lokalavisen.dk

Publiceret 01 August 2019 17:25