Thøger Dixgaard giver koncert lørdag kl. 19 på Skov Scenen på Grim Fest.

Thøger Dixgaard giver koncert lørdag kl. 19 på Skov Scenen på Grim Fest. PR Foto

Guide: Musikalske must-sees til Grim Fest

Grim Fest '19 inviterer indenfor til Danmarks største havefest 1.-3. august. Tre dage med lækker musik fra både etablerede og upcoming kunstnere - flere af dem lokale

Af
Mai-Britt Jeppesen

Fra Grim Fests to scener, Skov Scenen og Bonzai Scenen, vil cirka 30 forskellige bands forkæle publikum med lækker musik i forskellige genrer. 30 bands fordelt på tre dage. Det er måske ikke direkte uoverskueligt. Men kender man ikke navnene, og vil man også gerne opleve nogle af de andre aktiviteter, der er på festivalpladsen, så kan det være svært at danne sig et overblik.

Derfor kommer vi her med et bud på musikalske mustsees på dette års Grim Fest - både blandt etablerede og upcoming kunstnere.

PR Foto

Ea Kaya, torsdag kl. 19 på Skov Scenen

Ea Kaya med det borgerlige navn Christine Kiberg er blevet udnævnt som et af landets største pophåb af den danske såvel som den udenlandske musikbranche. Ea Kaya skriver popmusik fra hjertet og er udrustet med en karismatisk og stærk vokal. Til årets SPOT Festival gav GAFFA hendes koncert fire stjerner i en anmeldelse med titlen 'Ea Kaya er lyden af en lun sommeraften på altanen'. Endnu engang optræder Ea Kaya i Aarhus en (forhåbentlig!) lun sommeraften, hvor Skov Scenen gør det ud for altanen.

Foto: M. Jeppesen

Turquoise Sun, fredag kl. 15 på Skov Scenen

Forvent at blive taget med igennem surfet psych-pop med elektroniske strømninger, der blandes i energiske up-beat sange, laid-back grooves og syrede atmosfæriske udskejelser, når Turquoise Sun går på scenen fredag på Grim Fest. De seks musikmænd repræsenterer med andre ord en lyd, som er fuldstændig perfekt til en musikfestival som Grim, hvor nogle blandt publikum hungrer efter at ryste dansebenene, mens andre foretrækker at chille Woodstock-agtigt i græsset. Aarhus-bandet, der oprindeligt havde rødder i den vestjyske muld, har allerede fået en del fans blandt musik-kyndige; en af dem er Carsten Holm, vært på P6 Beat. En fredag eftermiddag badet i Turquoise Sun – så bliver det ikke bedre!

PR Foto

Ravi Kuma, fredag kl. 18 på Bonzai Scenen

Ravi Kuma er en hårdtslående elektronisk rap-duo bestående af rapper Sharon Kumaraswamy og producer Aske Knudsen. Med tunge beats, catchy hooklines og progressive, grænsesøgende tekster er duoen klar til at sparke gang i fredagsfesten til dette års Grim Fest. I vente er et energisk liveshow, hvor Ravi Kuma sædvanen tro vil sætte et uforglemmeligt aftryk på sit publikum med tekster som ’Fuck this shit, I’m gonna be a princess’, ’I only make out with myself’ og ’Staring at my dick’. Det er fredag efter fyraften, så fuck nu det og fest, FEST, F-E-S-T! Sammen med Ravi Kuma og resten af Grim.

PR Foto

Loveshop, fredag kl. 19 på Skov Scenen

Med sange som ’En Nat Bliver Det Sommer’, ’Pia Larsen’ og ’Copenhagen Dreaming’ er Love Shop med Jens Unmack i spidsen et band, der har en stor plads i dansk musikkultur. Selvom det snart er 30 år siden, deres debutalbum udkom, er der stadig åbent i kærlighedsbutikken. Bandets seneste album ’Brænder Boksen Med Smukke Ting’ fra marts i år er et levende bevis på, at Love Shop på ingen måde kender til begrebet autopilot, når der skal laves ny musik. Syng og dans – for livet, kærligheden, musikken og for LoveShop.

PR Foto

Peter Sommer, fredag kl. 21 på Skov Scenen

Sidste år udgav Peter Sommer det anmelderroste album ’Elskede at Drømme, Drømmer om at Elske’. Et album der mejslede i granit, hvorfor Sommer betragtes som en af Danmarks absolut stærkeste sangskrivere. Sammen med sit band Tiggerne slår Peter Sommer vejen forbi GrimFest 2019, og forkæler sit publikum med medrivende tekster, skønt nærvær og afvæbnende ærlighed – tilsat melodiske kompositioner, som inviterer til at synge med. Så gør endelig det; syng med!

WSGM_01_02 001

WSGM_01_02 001 PR Foto

When Saints Go Machine, fredag kl. 23 på Skov Scenen

Til GAFFA-Pris uddelingen i marts i år vandt den elektroniske trio When Saints Go Machine prisen for bedste elektroniske udgivelse for deres EP ’It’s a Mad Love’. When Saints Go Machine er kendt for bandets helt unikke elektro-poplyd, der trækker tråde til soul med dansable beats; alt sammen med en melankolsk fremtoning. Bandet leverer introvert, elektronisk musik fremført på en ekstrovert måde. Når When Saints Go Machine giver koncert på Grimhøjgård, bli’r det stort. Rigtig stort!

PR Foto

Thøger Dixgaard, lørdag kl. 19 på Skov Scenen

”Kunst er en hemmelighed iblandt venner” – sådan lyder Aarhus-drengen Thøger Dixgaards musikalske motto. Han startede sin karriere i Flødeklinikken og blev siden en del af musik-kollektivet Hukaos sammen med blandt andre Karl William. Dixgaard er siden gået solo og har i de senere år skrevet vedkommende og dansksproget popmusik krydret med groovy R’n’B vibes. Sangeren kom på alles læber sidste år, da han deltog i det populære TV2-program ’Toppen af poppen’. Hvor Thøger Dixgaard spiller, bliver der glæde og fest, så bare vent Grim!

MEDIEPARTNER

Lokalavisen Aarhus er mediepartner på Grim Fest. Lokalavisen vil løbende skrive artikler om festivalen, ligesom redaktionen naturligvis vil være til stede under selve festivalen. Med andre ord, hvis du vil vide alt om Grim Fest, så skal du følge med i Lokalavisen Aarhus og på aarhus.lokalavisen.dk

Se mere på grimfest.dk

Publiceret 01 August 2019 12:00