Grim Fest spænder af på Grimhøjgård i Brabrand 1.-3. august.

Grim Fest spænder af på Grimhøjgård i Brabrand 1.-3. august. Foto: B. Tahmasbi

2.500 gæster til Danmarks grimmeste - og hyggeligste festival

Traditioner og nyheder går hånd i hånd, når den 16. udgave af Grim Festival spænder af 1.-3. august

Af
Mai-Britt Jeppesen

AARHUS Torsdag 1. august er nedtællingen til dette års Grim Fest endelig slut, og der tages hul på tre dage spækket med musik og solid hygge på Grimhøjgård i Brabrand. Danmarks hyggeligste havefest byder for 16. gang velkommen med et program, der sædvanen tro præsenterer et lækkert lineup af etablerede musiknavne som Bogfinkevej, Thøger Dixgaard, Peter Sommer & Tiggerne og Loveshop. Mikset med aktuelle upcoming navne – heriblandt Ravi Kuma, Turquoise Sun og Ea Kaya.

Aage Stokholm er arrangør og ejer af Grimhøjgård, hvor Grim Fest afholdes. Han glæder sig til at tage imod de mange musik- og hygge-hungrende mennesker på festivalpladsen, når den åbner torsdag eftermiddag.

”Som noget nyt har vi i år valgt at inviterer alle de frivillige fra blandt andet Radar og Voxhall til at komme og hygge sig på Grim Fest. De lægger mange timer på spillestederne i løbet af året og er på den måde med til at få hele kultursektoren til at løbe rundt. Det vil vi gerne honorere,” siger Aage Stokholm og tilføjer:

”Tæller vi dem, vores egne frivillige og publikum sammen, regner vi med at nå op på godt 2500 gæster på pladsen i år.”

Peter Sommer & Tiggerne er et af de mange navne på plakaten til GrimFest. De spiller 2. august kl. 21 på Skov Scenen.

Peter Sommer & Tiggerne er et af de mange navne på plakaten til GrimFest. De spiller 2. august kl. 21 på Skov Scenen. PR Foto

Årets nyheder

Som altid vil der være boder på pladsen, hvor publikum kan slukke tørsten og stille sulten.

”I år har vi indgået et lokalt samarbejde med Frederiksgade 42. Spisestedet har tidligere haft bod på Grim, men i år står Frederiksgade 42 for samtlige festivalens boder samt en ny, udvidet food court, hvor der bliver mulighed for fællesspisning,” fortæller Aage Stokholm.

Grim Fest har 15 år på bagen, men i år er første år, at publikum vil kunne opleve en helt og aldeles færdig festivalplads med nedgravet kloakering, internetkabler og et 150 kvadratmeter betondæk til en permanent scene.

”Fra i år kan Grim Fest bryste sig af at have Danmarks største, permanente udendørs scene. Det har taget 15 år at blive færdig, men nu er vi omsider klar til at kunne være koncertsted året rundt - for så vel små forsamlinger på 50 mennesker som for store på 3000. Og begge dele så det stadig bliver hyggeligt,” lyder det fra Aage Stokholm.

Og netop hyggen er Grim Fests varemærke nummer et.

”Grim Fest er en mellemstor festival, og det skal vi gerne være de bedste til at være. Ligesom vi skal være den grimmeste OG den hyggeligste festival. Og det ved vi, vi er; den ubetinget hyggeligste musikfestival i hele landet,” slår Aarge Stokholm fast.

Sidst år fik GrimFest installeret en 60.000 liter swimmingpool med saltvand, så festivalgængerne kan blive kølet ned i varmen.

Sidst år fik GrimFest installeret en 60.000 liter swimmingpool med saltvand, så festivalgængerne kan blive kølet ned i varmen. Foto: B. Tahmasbi

Fakta: Grim Fest 2019

Foregår 1.-3. august på Grimhøjgaard, Grimhøjvej 20, 8220 Brabrand

Festivalpladsen åbner torsdag kl. 16, fredag og lørdag kl. 11

Næste år forlænges Grim Fest med tre dages skabelsesfestival ’GrimMaker’ forud for Grim Fest

For program, billetter samt mere info se grimfest.dk

MEDIEPARTNER

Lokalavisen Aarhus er mediepartner på Grim Fest. Lokalavisen vil løbende skrive artikler om festivalen, ligesom redaktionen naturligvis vil være til stede under selve festivalen. Med andre ord, hvis du vil vide alt om Grim Fest, så skal du følge med i Lokalavisen Aarhus og på aarhus.lokalavisen.dk

Publiceret 31 July 2019 15:00