I 2019 har Northside udviklet yderligere på festivalens mange bæredygtighedstiltag, så den producerer mindst muligt affald og genbruger mest muligt. Samtidig skal gæsterne altid møde en ryddet plads. Det er i år gået så godt, at der ind imellem ikke var arbejde nok til alle de frivillige opryddere.

I 2019 har Northside udviklet yderligere på festivalens mange bæredygtighedstiltag, så den producerer mindst muligt affald og genbruger mest muligt. Samtidig skal gæsterne altid møde en ryddet plads. Det er i år gået så godt, at der ind imellem ikke var arbejde nok til alle de frivillige opryddere. Foto: Tahmasbi

Status: NorthSide 2019 var en ren fornøjelse

NorthSide har i år haft helt styr på musikken, affaldshåndteringen og oprydningen. Det lykkedes til gengæld ikke helt at få de glade gæster til at tie stille og lytte

Af
Bente Tahmasbi Hansen

NorthSide 2019 har igen afviklet en rigtig god festival med mange store musikalske oplevelser, næsten helt fuldt hus og en god økonomi.

Tæt på 35.000 gæster har festet igennem på den miljøvenlige festival. Og det gjorde de i god stil, når det handler om at være i godt humør og fyre den af. De var også gode til at bruge de mange opstillede skraldespande og til at aflevere deres genbrugsglas.

NorthSide 2019 åbnede i strålende solskinsvejr med et musikprogram, der bød på nogle af verdens mest populære bands som for eksempel Tame Empala, Bon Iver, Major Lazer og Khalid. Der var også en håndfuld af de gode, gamle danske navne, som sørgede for syng-med-fest: Gnags, L.O.C, Suspekt, Minds of 99 og Peter Sommer.

NorthSide 2019 åbnede i strålende solskinsvejr med et musikprogram, der bød på nogle af verdens mest populære bands som for eksempel Tame Empala, Bon Iver, Major Lazer og Khalid. Der var også en håndfuld af de gode, gamle danske navne, som sørgede for syng-med-fest: Gnags, L.O.C, Suspekt, Minds of 99 og Peter Sommer. Foto: Tobias Stæhr Jakobsen

Til gengæld virkede de uddelte holdkæftbolcher ikke så godt som håbet. Tanken var, at de skulle få publikum til at tie stille og lytte til musikken, men de glade gæster har fortsat meget brug for at dele deres inderste med vennerne.

"NorthSide er langt fra det eneste sted, der oplever et meget talende publikum. Det sker også på andre festivaler både i Danmark og i udlandet og på spillestederne," mener John Fogde, der er talsmand for festivalen.

"Nu har vi fået det italesat i år og jeg har både hørt og læst flere sige, at de er klar over, at de selv er nogle af dem, der taler. Den bevidsthed er jo første skridt på vejen til en ændring, så vi fortsætter med at have fokus på sagen næste år," fortsætter han.

"Vi skal måske dreje det derhen, hvor der områder, hvor man kan snakke og andre, hvor man ikke skal. Sådan er vores Champagne-område, som er meget populært. Der mødes grupper af folk, som gerne vil hygge sig sammen."

Regnskyl lørdag

Overordnet er NorthSide meget tilfreds med dette års festival.

Det allervigtigste er musikken og den har indfriet alle forventningerne om gode koncerter og fede fester.

De nye genbrugsglas og vandposterne, hvor folk selv skal fylde deres vandflasker, har fungeret tæt på perfekt. Festivalen vil udvikle videre på de nuværende og nye bæredygtighedstiltag næste år.

Desuden er næsten alle billetterne blevet solgt og der har været en god omsætning på festivalen, så økonomien tegner også rigtig god.

Efter to strålende solskinsdage blev NorthSide ramt af regnbyger og ustadigt vejr lørdag. Det dæmpede ikke de feststemte gæster, der kom for at få det bedste ud af den sidste dag.

Efter to strålende solskinsdage blev NorthSide ramt af regnbyger og ustadigt vejr lørdag. Det dæmpede ikke de feststemte gæster, der kom for at få det bedste ud af den sidste dag. Foto: Per Lange, Ritzau/Scanpix

En af de få ting festivalen ikke kan styre, er vejret. Men også det har været ret godt:

Trods en blandet vejrudsigt åbnede NorthSide i strintende solskin. Det gode sommervejr holdt også hele fredag, hvor gæsterne flashede deres sommergaderober og gummistøvlerne var gemt væk.

Til gengæld blev det koldt, gråt og vådt lørdag. Det var blæsende og bygevejr, så det betød ikke at pladsen sejlede, men den var ikke længere så indbydende. Det dæmpede dog ikke de feststemte gæster, der kom for at få det bedste ud af den sidste dag.

Sluttede med en fest lørdag aften

For anden gang i år åbnede festivalen allerede torsdag og sluttede lørdag aften. Ligesom sidste år betød det, at gæsterne ikke havde travlt med at komme hjem, men blev og gav den gas ved den sidste koncert med Suspekt.

"Når vi spørger gæsterne om deres mening, svarer de, at torsdag-lørdag er det bedste tidspunkt for dem," siger John Fogde.

Pladsen kogte lørdag omkring midnat sammen med verdensstjernen Bon Iver og til sidst med danske Suspekt, der gik på scenen klokken et. Imens begyndte de frivillige at pakke områderne backstage sammen. Med NorthSides sædvanlige sans for struktur og effektivitet blev blandt andet presseteltene pakket sammen i takt med at medierne blev færdige med at beskrive dette års NorthSide Festival.

Publiceret 09 June 2019 10:00