Foto: Roland Owsnitzki / Ritzau Scanpix

Foto: Roland Owsnitzki / Ritzau Scanpix Ritzau Scanpix

Skarp kritik af forhold under Phil Collins-koncert: "Aldrig mere til koncert i Aarhus"

Af
Jacob Nielsen

Lørdag aften spillede Phil Collins i Ceres Park & Arena, men det blev langt fra den gode koncertoplevelse, som mange havde håbet. Det kan man læse på koncertarrangøren Live Nations egen facebookside, hvor flere retter en skarp kritik af sikkerheden og logistikken ved koncerten.

"Fantastisk god koncert af begge bands - men sikkerheden i Ceres parken var forfærdelig! Der var lukket flere tusinde for mange ind på plænen. Der opstod farlige situationer på trappen ved nødudgangene, fordi folk ikke kunne komme frem og tilbage. Håndgemæng mellem sikkerhedspersonale og publikum. Virkelig utryg stemning og det var rent held, der ikke opstod panik, " skriver Betina Krogh blandt andet, mens Søren Volder Madsen supplerer:

"Jeg nød koncerten, men hele logistikken omkring koncerten er under al kritik. Hvorfor skal alle folk ud af samme smalle passage, når der er flere nødudgange, som ikke bruges? Og hvorfor er der kun to indgange/udgange i brug fra plænen?"

Også parkeringforholdene møder kritik. Helle Lykke Madsen skriver:

"Utroligt, at man ikke har styr på de praktiske ting omkring parkering, holdt i kø i næsten små 2 timer, inden der kom gang i kørslen. Tænk, at man vil være det bekendt, skal aldrig mere til koncert i Aarhus og blive fanget på væddeløbsbanens parkeringsplads."

Svar fra Live Nation

Arrangøren Live Nation er dog uenig i kritikpunkterne. I en skriftlig kommentar til B.T. skriver pr & promotion manager, Heidi Degn:

"Vi har selvfølgelig ikke lukket for mange publikummer ind, og vores stewards har også oplyst folk om at bevæge sig andre steder hen på plænen, for der var områder med masser af plads."

Vedrørende parkering lyder tilbagemeldingen fra Live Nation ifølge B.T.:

"Det er ikke vores oplevelse, at det tog væsentlig længere tid at komme derfra end ved andre stadionkoncerter, undtagen dem der sad fast på ovennævnte parkeringsplads. Vi beklager, at nogen har måtte sidde fast på en parkeringsplads i op til to timer. Det var dog heldigvis kun den ene af de nærliggende parkeringspladser, at dette har været tilfældet for."

Faktum er dog, at mange udtrykker dyb skuffelse og bekymring for den måde koncerten i Ceres Park & Arena blev afviklet på. Som Betina Krogh afslutter:

"LiveNation og Ceres Park det er en ommer!!!"

Publiceret 09 June 2019 13:18