De frivillige i foreningen Givisme har bygget en minifærge: Martha, der vil sejle i fast rutefart over åen.

De frivillige i foreningen Givisme har bygget en minifærge: Martha, der vil sejle i fast rutefart over åen. Foto: Tahmasbi

Leftside: Tag over åen til byens største frie bar

Kun færgen Martha og en svæveballon fører over åen og til Leftsides store sammenskudsgilde lørdag 8. juni

Af
Bente Tahmasbi Hansen

For ottende gang er der Leftside-Fest på Vanebrudspalæet på Søren Frichs Vej. Alle er velkomne. De skal som tidligere bare have et bidrag med til den fælles buffet og den frie bar.

"Det plejer at være utrolig overdådigt. Kagebordet er som en bagerbutik og den frie bar er byens største," siger Thomas Vovemod, der er en af hovedkræfterne bag Leftside og Vanebrudspalæet.

Der har tidligere år været fuldt hus på terrasssen ved Leftside.

Der har tidligere år været fuldt hus på terrasssen ved Leftside. Foto: Leftside

Tidligere år har der været omkring 700 gæster i løbet af dagen. De har hver især medbragt alt fra en citronmåne fra Netto til 15 flasker champagne.

"Der er ikke noget krav om hvad eller hvor meget, man skal have med. Man skal tænke det som en gave, man giver uden at vide, hvem der får den. Det kalder vi Givisme," fortsætter Thomas Vovemod.

Man kan også tage fødevarer med til den fælles mad, som Skraldecafeen vil lave - gerne i samarbejde med gæsterne. Skraldekokkene bruger overskudsfødevarer og gæsternes gaver til varme retter, der serveres hen over dagen.

Man skal over åen

Det har tidligere været muligt at nå frem til Leftside fra Søren Frichs Vej, men sådan er det ikke i år. Alle deltagerne skal gå hen ad Brabrandstien og lade sig fragte over åen til Vanebrudspalæets terrasse, der er bygget ind i åbrinken.

Til lejligheden har de frivillige i foreningen Givisme bygget en minifærge: Martha, der vil sejle i fast rutefart. Det er også muligt at hoppe på svæveballonen, som nogle måske husker fra tidligere år.

"Hvis pladsen bliver fuld, indstiller vi færgen og ballonen, indtil nogle af gæsterne går og giver plads til nogle andre," siger Thomas Vovemod.

De frivillige i foreningen Givisme har bygget en minifærge: Martha, der vil sejle i fast rutefart over åen.

De frivillige i foreningen Givisme har bygget en minifærge: Martha, der vil sejle i fast rutefart over åen. Foto: Tahmasbi

To scener og 15 bands

Der bliver ingen fest uden god musik. Derfor har Leftside i år hele to scener og 15 musikalske indslag.

På scenen i gården vil der være et nyt band cirka hver time fra klokken 11 til klokken 23, hvor festen lukker og slukker.

Scenen på terrassen er åben for jam, standup-digte, burlesque og hvad gæsterne ellers vil dele.

Fakta

Leftsidde er lørdag 8. juni klokken 11.00 -23.00

Navnet Leftside er inspireret af NorthSide. Mange af NorthSides gæster vandrer forbi Vanebrudspalæet på Søren Frichs Vej eller på Brabrandstien ogdropper ind på Leftside på vejen.

Følgende bands spiller i nævnte rækkefølge mellem klokken 11.00 og 23.00:

Morten Bytofte, The Cosmic Twins, Frederik Damkjaer, Trees in Toronto, Soulful Injection, Rygtesprederne, Randi Gustaffson, Camilla And The Tingaloos, Almost Adequate, Johannes Smed, Wegogo, Oli og AEX

Publiceret 08 June 2019 11:00