Forsanger Peter Sumner og de andre i New Order gav en helstøbt elektro-rock-fest ved Blue Stage på Northside fredag aften.

Forsanger Peter Sumner og de andre i New Order gav en helstøbt elektro-rock-fest ved Blue Stage på Northside fredag aften. Foto: Helle Arensbak/Ritzau Scanpix

Anmeldelse: New Orders elektroniske hjertebanken lyste Northside op

Med en sætliste af numre, der bankede derudaf vandt Manchester-bandet blå scene fredag aften

Af
Anders Michaelsen

Stjerner: 5 ud af 6

Et broget publikum af unge mennesker og dyneveste med grå stænk fik fredag aften serveret en pulserende hjertestarter, da de elektroniske post-punk legender New Order fra første færd leverede levende og dansabel guitar- og synthrock.

At det var publikum og ikke Manchester-bandet, der blev genoplivet, kunne man dog i første omgange have stillet sig tvivlende overfor, da man så det nu aldrende New Order med de tidligere Joy Division-medlemmer i form af forsanger Peter Sumner og trommeslager Stephen Morris.

Men bandet der blev formet i 1980 i ruinerne af Joy Divisions tragiske tab af forsanger Ian Curtis, stod skarpe med samme stærke energi og videreudviklede Kraftwerk-udtryk, der siden har inspireret forskellig elektronisk musik som blandt andet techno-genren og kunstnere som Pet Shop Boys, Radio Head og Arcade Fire.

Sumners stemme, der aldrig har været kæmpe, var også ramt af alderens rust, men den til gengæld meget menneskelig, uperfekte stemme, han altid har haft, passede stadig ideelt til bandets maskinelle udtryk, hvor en Stephen Morris på trommer, også fortsat kunne tæve løs på hi-hatten afsted i en køre, som et tog i fart uden bremse.

Indledningsvist var det som om folk kom lidt dryssende til koncerten, til en koncert der blot voksede i størrelse og dansefest.

Det guitarrockede åbningsnummer 'Crystal' lagde pulsen for resten af koncerten, der peakede til sidst med bandets største hit 'Blue Monday' og Joy-Division-sangen 'Love Will Tear Us Apart', hvor et hoppende Northside under den nedsænket discokugle på storskærmen kunne læse 'Forever Joy Division' som en flot hyldest til Ian Curtis.

New Order var der fra start, og de fik de med et stærkt sæt af upbeat og vellydende musik også overbevist et aldermæssigt blandet publikum om en fælles fest, der sluttede på toppen.

Publiceret 08 June 2019 11:38