HiFi Klubben og La Cabra byder på god og gratis kaffe i selskab med dejligt musik på Søren Frichs Vej under NorthSide Festival. De mener, at musik påvirker smagssansen og vil dele det med aarhusianerne.

HiFi Klubben og La Cabra byder på god og gratis kaffe i selskab med dejligt musik på Søren Frichs Vej under NorthSide Festival. De mener, at musik påvirker smagssansen og vil dele det med aarhusianerne. Foto: Tahmasbi

NorthSide: Musik giver kaffen en anden smag

HiFi Klubben og La Cabra inviterer på kaffe og musik på Søren Frichs Vej. De mener, at tonerne påvirker smagsløgene

Af
Bente Tahmasbi Hansen

Man kan i disse festival-dage få en god kop gratis kaffe sammen med dejlig musik i et par HiFi høretelefoner af den allerbedste slags på Søren Frichs Vej.

Den er, mens NorthSide står på, en af de allermest befærdede i Aarhus. NorthSide-gæster strømmer frem og tilbage på vejen, der er spærret ved Frejasvej kort efter Ringgaden og hen til Netto tæt på Åby Skole.

Bag boden 'Smag og Lyt' med den gratis kaffe står populære og kendte kaffebar, La Cabra, der ligger i Graven. Kaffen er nøje udvalgt, så den spiller sammen med den musik, man hører i HiFis hovedtelefoner.

Dybe toner giver bitter smag

De to har slået sig sammen om denne event, der vil give aarhusianerne mulighed for at opleve, hvordan musikken påvirker kaffens smag. Man hører tre stykker musik, der indeholder lyse, mellem eller mørke toner.

"Jeg synes, at stykket med de lyse og lette toner faktisk virkede på mig, så kaffen smagte næsten te-agtig. Og at de mørke og dystre toner gjorde den mere bitter og nødde-agtig," sagde Elise Hansen, da hun havde nydt musikken og kaffen i 'Smag og Lyt'.

Stine Jørgensen, der også er gæst i boden, da avisen kigger forbi, oplevede ikke på samme måde store smagsforskelle, men havde en utrolig dejlig og meditativ stund i musikkens univers, som blev forstærket af smagsoplevelsen..

Dybe toner giver en mørk smag

Når man sætter sig til rette med hørebøfferne på, hører man først lyst, let og luftig musik med høje toner og stemmen i hovedtelefonerne opfordrer til, at man lægger mærke til den lyse og næsten te-agtige smag, kaffen kan få.

Det andet musikstykke spilles af en cello og har toner i mellemregisteret. Her kan man måske opleve, at kaffen får søde smagsnoter a la karamel, honning eller blomme.

Det tredje stykke musik er dystert og med mørke toner. Det åbner muligvis op for en smag af mørk chokolade og nødder.

Man kan bare sætte sig ned, slå håret ud, lytte til musikken og få sig en god kop kaffe på Søren Frichs Vej ved siden af Uno-X.

Man kan bare sætte sig ned, slå håret ud, lytte til musikken og få sig en god kop kaffe på Søren Frichs Vej ved siden af Uno X. Foto: Tahmasbi

Publiceret 07 June 2019 11:00