Fredelig pinse: Gratis udendørs oplevelser i Aarhus

I pinsen valfarter festivalfolket mod Ådalen og Northside. Er du en af dem, der ikke skal af sted, kan du i fred og ro nyde byen og naturen rundt om den med tre helt festivalfri udendørs oplevelser

Af
Astrid Madsen

Lystfiskeri på havnen

Alle mellem 18 og 65 år skal have et gyldigt lystfiskertegn. Det kan købes på www.fisketegn.dk.

Alle mellem 18 og 65 år skal have et gyldigt lystfiskertegn. Det kan købes på Aarhus Kommunes hjemmeside. Foto: AdobeStock

Aarhus Havn har fået et splinternyt sted, hvor lystfiskere kan kaste linen ud. På Østhavnen ved Sydmolen (Østhavnsvej/Oceanvej) er en fiskeplatform åbnet, så det nu er muligt at fiske fra 3.500 meter kaj og mole. Aarhus Havn er særlig kendt for makrel- og sildefiskeri, men de heldige kan også få torsk, sej, fladfisk eller en havørred på krogen. Læs om god lystfiskerstil på kommunens hjemmeside.

Den uendelige bro

På en heldig dag kan du se marsvin i vandet ved Den uendelige bro

Uanset om det regner, eller solen bager fra himlen, så er udsigten fra Den uendelige bro altid flot. Den kuglerunde bro ligger på Ballehage Strand i nærheden af Varna Palæet, og en tur rundt på broen giver et godt kig ud i Aarhus Bugten. Broen blev sat op til den udendørs udstilling 'Sculpture by the Sea' i 2015, men blev så populær, at byrådet efterfølgende besluttede af gøre broen permanent i sommermånederne.

Grav efter dinoer

I Mindeparken er en stor legeplads.

I Mindeparken er en stor legeplads.

Mindeparken er altid et besøg værd. For voksne byder parken på et flot område til en gåtur med udsigt over Århus Bugten til den ene side og dronningens slot på den anden. For børn er der er stor legeplads at boltre sig løs på. I sandkassen ved legepladsen gemmer sig en overraskelse til dem med en Indiana Jones-wannabe i maven. Graver man dybt nok kan man være så heldig at finde ægte uægte dinosaurus-skeletter støbt ned i bunden.

Publiceret 07 June 2019 06:00