NorthSide med en opfordring:

Husk at tage din vandflaske med i år

Miljøvenlige NorthSide er i år endnu grønnere: Man kan ikke købe vand på flasker men der er masser af vandposter med gratis vand

Af
Bente Tahmasbi Hansen

NorthSides mål er at blive så bæredygtig som muligt. Det betyder, at mængden af plastik på festivalpladsen skal være så lille som overhovedet muligt. Og derfor har den miljøbevidste Aarhus-festival fjernet vandflaskerne fra hylderne. Selv om det er besværligt og de mister penge på det.

Postevand er både billigt, bæredygtigt og godt for kroppen, mener Victoria Fagerholt og Kathrine Boberg. De får drukket mere vand, når det er tilgængeligt på pladsen i hanerne.

Postevand er både billigt, bæredygtigt og godt for kroppen, mener Victoria Fagerholt og Kathrine Boberg. De får drukket mere vand, når det er tilgængeligt på pladsen i hanerne.

Man skal med andre ord have sine egen flaske eller miljøvenlige drikkekrus med hjemmefra i år. Til gengæld kan de fyldes ganske gratis ved en række vandposter rundt omkring på pladsen.

Vil skåne miljøet

"Vi opfordrer gæsterne til selv at medbringe deres egne flasker. De skal være gennemsigtige og man kan fylde dem der, hvor man kan vaske hænder og ved nogle vandposter," siger talsmanden for festivalen John Fogde.

Det bliver mere besværligt for festivalen at sørge for drikkevand til musikerne på scenen, men det bliver løst. NorthSide oplever en stor miljøbevidsthed og velvilje hos musikerne.

"Det er selvfølgelig en udgift for os, at vi stopper salget af kildevand. Det er det også, når vi sælger økologisk øl til samme pris som en konventionel, fordi indkøbsprisen er langt højere. Men det er vigtigt for os at vise vejen, og vi kan se, at det virker," siger Brian Nielsen, der er en del af ledelsen.

Sidste år deltog 77 % af festivalgæsterne aktivt i affaldssorteringen. De flytter sig sammen med NorthSide år for år.

Festivalgæsterne er glade for, at de ikke skal kæmpe med at fylde deres vandflasker i små kummer på toiletterne.

Festivalgæsterne er glade for, at de ikke skal kæmpe med at fylde deres vandflasker i små kummer på toiletterne. Foto: Tahmasbi

Publiceret 06 June 2019 21:30