To glade studerende fra Aalborg har ikke på forhånd aftalt, at de skal være dyreplettede på NorthSide, men de synes, det er ret sjovt. Hun købte sin top først og inspirerede ham til også at gå med det dyriske print, som de mener er et perfekt festival-outfit.

To glade studerende fra Aalborg har ikke på forhånd aftalt, at de skal være dyreplettede på NorthSide, men de synes, det er ret sjovt. Hun købte sin top først og inspirerede ham til også at gå med det dyriske print, som de mener er et perfekt festival-outfit. Foto: Tahmasbi

Danmarks smukkeste publikum strømmer til NorthSide

Northside-gæsterne er så stilsikre og trendy, at ikke kun musikanmelderne men også modemagasinerne er på pletten

Af
Bente Tahmasbi Hansen

Når Northside slår porten op, strømmer gæsterne og musikanmelderne til. Det samme gør modemagasinerne for festivalens kendetegn er ikke alene et imponerende musikprogram og en grøn profil men også et meget rent og stilsikkert publikum.

Amanda Neromante og Juliane Jensen har taget gummistøvlerne på. Det kan man også sagtens, når de er fulde af sølvglimmer og man har glimmerstrømper i dem. De synes, at festivalgæsterne er lige så skønne, som de trendy aarhusianere er.

Amanda Neromante og Juliane Jensen har taget gummistøvlerne på. Det kan man også sagtens, når de er fulde af sølvglimmer og man har glimmerstrømper i dem. De synes, at festivalgæsterne er lige så skønne, som de trendy aarhusianere er. Foto: Tahmasbi

Morgenhår, hængerøv og dårlig ånde er afløst af trendy og kreativ påklædning, nyvasket hår og festlig make up.

"Vi har et vanvittigt smukt publikum, som ser cool ud. De er ikke udbrændt efter kun at have sovet fire minutter i et telt. De sover ud derhjemme, får morgenmad og kommer helt ned i gear," siger John Fogde, der er talsmand for festivalen og i øvrigt altid selv ulasteligt klædt i jakkesæt og slips eller halsklud.

Han ved, at Eurwoman, Euroman, Elle og Soundvenue blandt andre er til stede på pladsen for at spotte god stil.

Danmarks mest fokuserede

En af grundene til det er, at gæsterne ikke kan sove på festivalen i Åbyhøj. De tager hjem, bor på hotel eller rykker ind hos familie og venner. Og der hænger tøjet pænt på bøjler i stedet for at være krøllet sammen i en rygsæk i hjørnet af et telt.

Frida Brogaard har taget den allermest blomstrede kjole på, hun har. Fordi hun ser ekstra glad ud i den, fordi har alle verdens farver og så er den god både i solksinsvejr, og hvis det bliver koldt.

Frida Brogaard har taget den allermest blomstrede kjole på, hun har. Fordi hun ser ekstra glad ud i den, fordi har alle verdens farver og så er den god både i solksinsvejr, og hvis det bliver koldt. Foto: Tahmasbi

Detstilige publikum matcher NorthSide, der ifølge John Fogde er lige så gennemført, som dem.

"Vi er Danmarks mest fokuserede festival. Det er vi både med hensyn til maden, musikken, miljøet og vores udtryk. Det er vores tiende festival i år og vi er blevet skarpere år for år. Gæsterne ved, hvad de kan forvente samtidig med, at der er plads til overraskelser," siger John Fogde.

NorthSide Festival kører selv god til. Her er en gruppe frivillige linet op indenfor indgangen og er det første, gæsterne møder. De frivlille vil fortælle om festivalens mange bæredygtige tiltag.

NorthSide Festival kører selv god til. Her er en gruppe frivillige linet op indenfor indgangen og er det første, gæsterne møder. De frivlille vil fortælle om festivalens mange bæredygtige tiltag. Foto: Tahmasbi

Fakta

Den typiske NorthSide-gæst er en kvinde i slut 20'erne.

Hun er i gang med en længere uddannelse bor i Aarhus eller i København og har en tilknytning til Aarhus.

Hun er meget musikinteresseret og går op i økologi.

Lidt over halvdelen af gæsgterne er kvinder.

Publiceret 06 June 2019 18:00