Second-hand-butikken Komma i Aarhus er åbnet af Lise Maria Suhr. Pressefoto

Second-hand-butikken Komma i Aarhus er åbnet af Lise Maria Suhr. Pressefoto

Genbrugsbutik skal gøre en forskel for miljøet

Ny genbrugsbutik i Aarhus for kvinder skal gøre en forskel for miljøet

Butik Fra 1. juni blev det nemmere for århusianske kvinder at sælge ud af deres klædeskab. Dernne dag åbnede second-hand-butikken Komma i Aarhus. Indehaveren hedder Lise Maria Suhr, og hun åbner butikken i et bindingsværkshus på Studsgade i Latinerkvarteret i Aarhus.

34-årige Lise Maria Suhr vil med butikken sætte fokus på kvindernes overforbrug af tøj. Hun håber, at de århusianske kvinder sammen kan gøre en forskel for miljøet ved at sende masser af tøj, sko og accessoires i cirkulation.

”Det er mit håb, at folk ikke bare ser det som et loppemarked med stande, men et alternativ til de andre tøjbutikker i byen,” lyder det fra Lise Maria.

Klima-drøm

Lise Maria starter Komma af flere årsager. Den primære grund er, at hun har ondt i maven over, hvor ressourcekrævende tøjindustrien er for miljøet. Hun kan ikke lade være med at tænke på, hvilken klode hun lader gå i arv til de kommende generationer.

Tal viser, at en dansker i gennemsnit køber 16 kilo tøj om året, men lader omkring fem kilo liggende i skabet. Det er uvist, hvad der sker med alle de kg tøj.

Publiceret 05 June 2019 10:00