De største navne på NorthSide er med helt fremme på den internationale scene, hvor de blandt andet samarbejder med navne som Kanye West, Justin Bieber og Beyoncé.

De største navne på NorthSide er med helt fremme på den internationale scene, hvor de blandt andet samarbejder med navne som Kanye West, Justin Bieber og Beyoncé. Foto: Per Kirkergaard

De seks store stjerner på NorthSide 2019

Festivalen fyrer 39 koncerter af fra tre scener, så der er nok at vælge imellem. Seks navne stikker ud som de største lige nu

Af
Bente Tahmasbi Hansen

Hvem gemmer sig egentlig bag de store navne, der er skrevet med de størte bogstaver øverst på NorthSide-plakaten?

Det kan du få et overbliv over her:

Tame Impala

Kevin Parker gik fra anmelder-darling til verdensstjerne, da Tame Impala i 2015 udsendte albummet 'Currents'.

Inden det store gennembrud var Tame Impala et respekteret navn i indie-kredse, og blev rost for at få masser af følelse og sjæl ind i det elektroniske og psykedeliske univers.

Bandet er ikke mindre imponerende, når de folder deres store og psykedeliske lyd og visuals ud på de største scener rundt om i verden. Der behøver man ikke rejse ud for at møde dem, for nu kommer de til Aarhus.

Bon Iver

Amerikanske Justin Vernon har haft en meget overraskende raketkarriere, der har gjort den sky indiefolk musiker til en Grammy-vindende og millionsælgende artist. Hans band hedder Bon Iver. Det har i dag indspillet musik med verdensstjerner som Kanye West, James Blake, Aaron Dessner fra The Nationalog Jay Z.

Sangerens dybe inderlighed blandes med teknologiske eksperimenter og skaber en unik musikals oplevelse.

Mark Ronson

er en internationalt anerkendt DJ og syv gange Grammy-prisvindende samt Golden Globe-vindende musiker og producer. Højdepunkterne er hans arbejde på et multi-Grammy-vindende album med Amy Winehouse, såvel som hans eget Grammy-vindende globale megahit med Bruno Mars, Uptown Funk.

Han er medforfatter af sangen Shallow i filmen A Star Is Born, for hvilken han fik både en Golden Globe Award samt en Grammy.

Han har også arbejdet med Adele, Paul McCartney, Duran Duran og Lily Allen.

Keane

Efter seks år er det millionsælgende engelske band Keane endelig er klar til at turnere igen. Bandets seneste danske show, der blev kaldt "en fornem koncert" af Gaffa, var på NorthSide i 2013, og nu varsler Keane både ny musik og et comeback til de store scener.

Keane har solgt mere end 10 millioner plader på verdensplan, og alle deres fire album har ligget nummer et i hjemlandet England.

Major Lazer

Den amerikanske trio Major Lazer med Diplo, Jillionaire og Walshy Fire har stået for nogle af de senere års største hits og har samtidig en ret stor aktie i MØs internationale succes. Sangen 'Lean On' sikrede gruppen platinplader og førstepladser i store dele af verden og mere end 1,1 milliard afspilninger på Spotify og dobbelt så mange på YouTube.

De har også lavet musik sammen med Justin Bieber, Beyoncé, Nicki Minaj, Snoop Dogg, Pharrell, Travis Scott og Ariana Grande.

Trioen vil gerne bringe en sofistikeret fusion af caribisk og amerikansk musik til de internationale dansegulve. Og det lykkes dem rigtig godt.

The Streets

Engelske Mike Skinner var en øjeblikkelig sensation, da han under navnet The Streets i 2001 udsendte singlen 'Has It Come To This?' Han har en unik vinkel på den populære UK Garage-genre. Albummet blev modtaget med flotte anmeldelser og et flot pladesalg. I 2011 besluttede Mike Skinner sig for at begrave The Streets. Siden da har Skinner udgiver musik med andre kunstnere, men pludselig i 2017 dukkede der uannonceret ny musik op fra The Streets, og dermed var Skinner tilbage i den konstellation, som gjorde ham til en stjerne.

The Streets var med på NorthSide i 2011 få måneder, inden de sidste koncerter i England. Nu får The Streets også sin danske comeback-koncert på NorthSide.

Publiceret 05 June 2019 07:00