Omkring 20.000 mennesker fandt vej til Vestergade under Vestergadefesten 2018.

Omkring 20.000 mennesker fandt vej til Vestergade under Vestergadefesten 2018. Foto: Jørgen Diswal

Den røde løber rulles ud i Vestergade

Musikalitet, kreativitet og god stemning bryder ud i fuldt flor til Vestergadefesten 1. juni

Af
Mai-Britt Jeppesen

AARHUS Lørdag 1. juni ruller Vestergadefesten endnu engang den røde løber ud, og gadens restauratører og butiksindehavere står klar til at tage imod feststemte mennesker i tusindtal.

”Vestergadefesten har været holdt i 10 år i sin nuværende form. Det er små 10 år siden, vi udviklede den til forretningernes fest. Det er det musiske, der danner klangbund for dagen, men det er op til forretningerne at fortolke det,” forklarer formand for Vestergadeforeningen, John Hermansen.

Traditionen tro vil der dagen igennem være en lang række musikalske indslag til Vestergadefesten. Musik som forretningerne i Vestergade har valgt, og som matcher det udtryk, de hver især gerne vil have.

”Der vil være livemusik i gaden hele dagen – i forskellige genrer. Madbodegaen Vesterlauget spiller jazzmusik og Casa Carola salsa musik. Butikkerne i den øverste del af Vestergade, fra Lille Torv til Busgaden, har ønsket country/folk musik, så her kommer bandet Cottonfields og spiller. Og klokken 11.30 spiller sangerinden Marie Frank uden for musikbutikken 4Sound,” ridser John Hermansen op.

Kreativitet og musikalitet er overskriften på dagens program.

”Musikalitet og kreativitet er og har altid været en integreret del af Vestergade, hvor folk kommer for at handle, men også for at hygge sig, nyde en øl og lytte til musik. Vestergadefesten skal vise Vestergade frem, som den gade, den er; med restauranter, kjoleforretning, musikbutik og så fremdeles,” siger formanden.

Der er godt gang i Vestergade, når musikken spiller, og kreativiteten blomstrer til den årlige Vestergadefest.

Der er godt gang i Vestergade, når musikken spiller, og kreativiteten blomstrer til den årlige Vestergadefest. Foto: Jørgen Diswal

Godkendt som sommergågade

Ud over livemusik byder Vestergadefesten også på andre aktiviteter. Klokken 10 skydes festlighederne i gang med fælles yoga. Og måtte ungerne have brug for at røre sig yderligere, er der rig mulighed på den opstillede hoppeborg ved Vor Frue Kirke. Her vil der også være borde og bænke, hvor man er velkommen til at medbringe og nyde sin egen mad.

”Pladsen foran Vor Frue kirke repræsenterer Vestergade som familiegade. 1. juni er gaden ekstra familievenlig, idet den fra klokken 10 og helt indtil midnat tager form af gågade og er lukket af for trafik,” siger John Hermansen.

Modsat tidligere år får Vestergade i år lov til at bibeholde karakter af gågade også dagen efter Vestergadefesten. En del af gaden er nemlig for ganske nylig blevet godkendt som sommergågade.

”Vi har netop fået godkendt, at den del af Vestergade, som løber fra Grønnegade til Vesterport, bliver sommergågade sammen med Graven. Det indebærer, at cykler og biler kun må køre 15 kilometer i timen, og at der er afsat områder, hvor restauranter og forretninger må have udeservering og udstilling. På den måde får vi lov til at bibeholde den stemning, vi får skabt i forbindelse med Vestergadefesten, helt frem til 1. oktober,” siger John Hermansen.

Sommergågaden er resultatet af et lukrativt samarbejde mellem Vestergadeforeningen, Fællesrådet for Mølleparken-Vesterbro Torv og Aarhus Kommunes Teknik og Miljø afdeling.

”Det er simpelthen super-duper! Det har vi kæmpet for i mange år,” tilføjer formanden glad.

Det er engagerede frivillige, der står bag Vestergadefesten, som i årenes løb er blevet et stadig større tilløbsstykke. Sidste år slog Vestergadefesten alle rekorder med et besøgstal på omkring 20.000.

”Hvis vejret holder tørt, forventer vi at få imellem 10.000 og 15.000 mennesker igennem gaden i dagens løb. Bliver det høj sol, håber vi, besøgstallet igen i år når op på 20.000,” lyder det optimistisk fra John Hermansen.

FAKTA Vestergadefesten

Hvor: Vestergade, 8000 Aarhus C

Hvornår: 1. juni fra kl. 10.00-24.00

Se mere under ’Vestergadefesten 2019’ på Facebook

Publiceret 30 May 2019 18:00