Albert F. Helmig er formand for foreningen Aarhus Volume, der står bag gadefestivalen 'Aarhus Volume Under Gaden', som i år rykker helt ud under Ringgadebroen.

Albert F. Helmig er formand for foreningen Aarhus Volume, der står bag gadefestivalen 'Aarhus Volume Under Gaden', som i år rykker helt ud under Ringgadebroen. Foto: Bente Tahmasbi

Aarhus Volume:

Gadefest med 40 koncerter under Ringgadebroen

For fjerde gang melder gadefestivalen Aarhus Volume sig på banen med musik, talks og fede aktiviteter på gadeplan. Festivalen varer to dage og rykker i år helt ud under Ringgadebroen

Af
Mai-Britt Jeppesen

AARHUS Fredag og lørdag kan man opleve gadefestivalen Aarhus Volume for fjerde gang. Festivalen udfolder sig igen i bydelen omkring Godsbanen og Institut for (X), men er som noget nyt i år rykket ud under Ringgadebroen. Her bliver det gamle industrikvarter forvandlet til en mangfoldig to-dages fest med 40 koncerter, et ambitiøst talks-program, streetfood, live streetart og en street basket turnering.

“I år får vi lov at lege med en plads i mere klassisk festival-forstand. Med Ringgadebroen som bagtæppe og de gamle DSB-skinner, som skærer igennem pladsen, kan vi supplere vores klassiske Aarhus Volume scenografi bestående af farvede containere og store trækonstruktioner. Vores stil er vild, kulturrig og fyldt med energi, og det kommer til at komplimentere området rigtig godt,” fortæller formand for Kulturforeningen Aarhus Volume, Albert F. Helmig.

Oplev hele 40 forskellige musiknavne fra ind- og udland til Aarhus Volume Under Gaden.

Oplev hele 40 forskellige musiknavne fra ind- og udland til Aarhus Volume Under Gaden. Foto: Johan Adrian Buus

Teaser under SPOT

Den nyligt overståede SPOT Festival var på mange måder en forsmag på det, man kan opleve under Ringgadebroen 24. og 25. maj. Her vil man kunne opleve - eller genopleve - flere at de musikere, som spillede på SPOT, og som fik positive anmeldelser. Blandt dem Artigeardit, Ravi Kuma, Monti og Josephin Bovién.

Musikprogrammet til Aarhus Volume Under Gaden spænder over alt fra større livebands, over elektroniske artister til DJ's og præsenterer både vækstlaget for Aarhus’ musikmiljø, nationale og internationale kunstnere – både etablerede og upcoming.

“Det, jeg glæder mig allermest til ved årets gadefestival, er Den Sorte Skole, som lørdag lukker hovedscenen med deres DJ-set. De har været en tung leverandør af gadekulturens musik og taget den til nye højder. Efter ni år vender deres legendariske DJ-format tilbage, og det bliver for mig som booker og arrangør et stort øjeblik” siger Albert F. Helmig.

Aarhus Volume Under Gaden byder på masser af musik og lækker stemning.

Aarhus Volume Under Gaden byder på masser af musik og lækker stemning. Foto: Johan Adrian Buus

Kultur for alle

Udover de mange koncerter kan man dykke ned i et alsidigt talk-program på Talkscenen, hvor kunst- og kulturplatformen Andromeda, 8220 fra Gellerup vil sætte fokus på de bevægelser og talenter, der florerer i undergrundsmiljøerne i Danmark. Blandt andre kan man opleve københavnske OHOI!, også kaldet Bas Under Buen, snakke om basmusik og den elektroniske genre, og om hvordan kulturen har udviklet sig herhjemme.

Blandt Aarhus Volumes visioner er at dykke ned i både fortidens og nutidens undergrundskultur og gøre den tilgængelig for alle. Derfor kan man under festivalen også opleve graffiti og gadekunstnere fra flere steder i Europa, male Ringgadebroens bropiller.

Kulturforeningen Aarhus Volume har den holdning, at en storby ikke er noget uden dens mindre fællesskaber og miljøer. Derfor understreger man fra foreningens side også, hvor vigtigt det er for alle slags aarhusianere at deltage i et arrangement som weekendens gadefestival.

“Hvis man ikke besøger arrangementer som gadefestivalen, misser man det vækstlag og stærke musikmiljø, vi har i Aarhus. Arrangementer som disse er en katalysator til disse miljøer, som står rigtig stærkt i Aarhus for tiden, og kan naturligvis heller ikke bestå uden, at folk bakker op. Vi håber, at alle slags mennesker vil komme forbi,” lyder det fra Albert F. Helmig.

24. og 25. maj indtager gadefestivalen Aarhus Volume Under Gaden atter Aarhus.

24. og 25. maj indtager gadefestivalen Aarhus Volume Under Gaden atter Aarhus. Foto: Johan Adrian Buus

FAKTA: Aarhus Volume Under Gaden

Hvor: Området fra Godsbanen og Institut for (X) til Ringgadebroen

Hvornår: 24. maj kl. 16-02 og 25. maj kl. 12-02

Arrangementets samarbejdspartnere er blandt andre Royal Unibrew, Institut for (X) og Godsbanen

Se det fulde program samt køb billetter på aarhusvolume.com samt på Facebook ’Aarhus Volume Under Gaden 2019’

Publiceret 23 May 2019 20:30