Sune Søgaard og Susanne Nicoline Lund er aftenens værtinder ved 'Showgirl of the Year' på Godsbanen 25. maj.

Sune Søgaard og Susanne Nicoline Lund er aftenens værtinder ved 'Showgirl of the Year' på Godsbanen 25. maj. PR Foto

Drag Queens folder sig ud på Godsbanen

Et nyt mangfoldighedsshow gør sin entré på den aarhusianske kulturscene. 'Showgirl of the Year' fejrer forskelligheden med dans, drags, glitter og glimmer

Af
Mai-Britt Jeppesen

AARHUS Indrømmet. Det er sket mere end en gang, at jeg er kommet til at kalde Den Rå Hal på Godsbanen for Den Grå Hal. Fordi det næsten lyder ens, og så fordi den er…ja, grå. Fra 25. maj ved jeg positivt, at det aldrig vil gentage sig. Denne lørdag bliver Den Rå Hal nemlig alt andet end grå, når byens helt nye mangfoldighedsshow ’Showgirl of the Year’ gør sin entré med glitter, glimmer, pailletter og pangfarver.

’Showgirl of the Year’ er et festfyrværkeri af dans, sang, drag queen-show og -konkurrence. Bag det står ’Showgirl of the Year’ - en forening dannet af lokale, kreative kræfter.

”Drag-konkurrencen ’Nattens Dronning’ i Odense har eksisteret i 25 år, og i København har de noget tilsvarende. Men vi mangler en pendant her i Aarhus. Det laver vi om på med ’Showgirl of the Year’,” siger Sune Søgaard, som er formand for foreningen ’Showgirl of the Year’.

Han sidder på en bænk i solen uden for Godsbanen sammen med Thomas Herman, der også er medlem af foreningen.

”Inspirationen til showet har vi hentet fra ’Nattens Dronning’, hvor vi begge har været på scenen som drags,” siger Thomas Herman. I skikkelse af drag’en Asta - Queen of Darkness vandt han sidste år titlen som ’Nattens Dronning’ for anden gang.

Som de sidder der, begge klædt i sort med en kop kaffe og en smøg, er det svært at forestille sig Sune og Thomas iført kjole, høje hæle og kunstige øjenvipper.

”Til hverdag sparer vi på pailletterne. Til gengæld kommer vi til at fråse med dem 25. maj,” lover Sune, som sammen med sin medværtinde vil lede publikum sikkert igennem aftenens program.

'Showgirl of the Year' byder ud over drag konkurrence på diverse gæsteoptrædener. Blandt andet går Thomas Herman på scenen som drag'en Asta - Queen of Darkness.

'Showgirl of the Year' byder ud over drag konkurrence på diverse gæsteoptrædener. Blandt andet går Thomas Herman på scenen som drag'en Asta - Queen of Darkness. PR Foto

Dragkonkurrence og gæsteperformere

’Showgirl of the Year’ er bygget op om en festlig og forførende drag queen-konkurrence.

”I konkurrencen dyster fire drag queens om titlen som ’Showgirl of the Year’. To af dem er lokale; Miss Stella Starlight og Trisanna Moonlight,” fortæller Sune.

Til at bedømme de fire drag queens’ performances sidder et panel bestående af fire dommere: Ole Tøpholm, radiovært og Melodi Grand Prix entusiast, Pernille Lund Olesen, direktør i burlesque-kompagniet Cabaresque og Michael Skøtte Nielsen, som nogen måske kender som drag’en Helena Heavensky. Fjerdemand er Thomas Herman.

”Jeg har ofte selv stået på scenen til lignende shows, så nu er jeg spændt på at opleve det fra den anden side og se, hvad de kommer med – queens’ne.” Thomas gør store øjne.

Ud over konkurrencen kan ’Showgirl of the Year’ også præsentere sit eget hold af sangere og dansere, som under navnet ’Showgirl All Stars’ vil åbne lørdagens show med et brag. Herudover vil man kunne opleve en række gæsteperformere på scenen.

”Man kan glæde sige til at opleve blandt andet burlesque, sang og dragshow.” Sune kaster et sigende blik i retning af Thomas.

”Ja. Jeg går på scenen som Asta. Hun optræder kun ved særlige lejligheder, men det må ’Showgirl of the Year’ også siges at være. Jeg er i fuld gang med at lægge sidste hånd på hendes kostumer. De bliver flotte. Og vilde.” Thomas smiler.

'Showgirl All Stars' er showets egne dansere og sangere, der vil sparke 'Showgirl of the Year' i gang med et brag lørdag aften kl. 20.

'Showgirl All Stars' er showets egne dansere og sangere, der vil sparke 'Showgirl of the Year' i gang med et brag lørdag aften kl. 20. PR Foto

Medspillere og frivillige hænder

’Showgirl of the Year’ bliver en realitet med hjælp fra cirka 60 sæt frivillige hænder på og bag scenen samt fra Aarhus Pride og Godsbanen, som er medarrangører.

”Showet er båret af frivillige, som knokler på for at nå i mål. Og så har vores samarbejde med Aarhus Pride og Godsbanen selvfølgelig været med til at skubbe showet ud over rampen. Som ny spiller på den aarhusianske kulturscene har det været vigtigt for os at være en del af noget større. Som en del af Aarhus Prides warm-up program og med Godsbanen som medspiller, føler vi, det er lykkes,” lyder det fra Sune.

Målet med ’Showgirl of the Year’ er at hylde mangfoldigheden, nedbryde fordomme og flytte grænser.

”Med showet ønsker vi at byde ind med noget andet og anderledes end det, der allerede er på den aarhusianske kultur-pallette. Og så håber vi, at ’Showgirl of the Year’ kan være med til at luge ud i fordommene og rykke nogle grænser,” siger Thomas.

Sune supplerer:

”Og så vil vi bare gerne fejre forskelligheden og skabe en fest. ’Showgirl of the Year’ er glimmer, pailletter, fake hår og masser af bar hud. Showet er børnevenligt, men man skal ikke være sart…”

Taget i betragtning at der kun er halvanden uge til ’showtime’, synes både Sune og Thomas overraskende rolige.

”Tjeklisten bliver kortere og kortere, og vi ved, hvad vi skal, og hvor vi skal hen. Lige nu er alt kaos, men sådan skal det være her halvanden uge før, det går løs… ” Sune lægger nakken tilbage et øjeblik og tager en dyb indånding.

”Pyyyyh, jeg er spændt! Og jeg glæder mig til at se det færdige resultat!” udbryder han så.

Thomas nikker.

”Hvis vi bare får nogle positive tilkendegivelser, så tager vi en tur mere i 2020. Det ka’ jeg love dig for! Og så bliver det et lidt anderledes set-up med plads til endnu flere forskelligheder,” siger Sune.

Herfra skal lyde første positive tilkendegivelse: Den Rå Hal bliver aldrig grå igen. Med ’Showgirl of the Year’ er Aarhus blevet et kulturelt farveorgie rigere.

FAKTA: Showgirl of the Year

Hvor: Godsbanen, Den Rå Hal, Skovgaardsgade 3, 8000 Aarhus C

Hvornår: Lørdag 25. maj. Dørene åbner kl. 19. Showet begynder kl. 20 og varer til cirka midnat

Arrangeres af foreningen ’Showgirl of the Year’, Godsbanen og Aarhus Pride

En del af warm-up programmet for Aarhus Pride, der foregår 1. juni

Billetter på godsbanen.dk

Publiceret 22 May 2019 11:00