Kapsejladsen er synonym med god stemning, god karma og god energi.

Kapsejladsen er synonym med god stemning, god karma og god energi. Foto: Mike Madsen

Kamp, kådhed og god karma til Kapsejlads

Den 29. udgave af Kapsejladsen spænder af i Uniparken 3. maj. Traditionen tro byder dagen på kampen om ’Det gyldne bækken’, nøgenløb, hygge og fest i det fri

Af
Mai-Britt Jeppesen

AARHUS Så er det igen den tid på året, hvor Nordeuropas største universitetsarrangement indtager Uniparken i Aarhus. Fredag 3. maj løber den 29. udgave af Kapsejladsen – Kampen om det Gyldne Bækken af stablen.

Facebook eventet er sat til at begynde klokken 6 om morgenen. Men tro ikke, du er den første på pletten og frit kan vælge imellem hver en kvadratmeter græs i Uniparken, hvis du står der klokken 06:00. Modsat de fleste af årets øvrige dage er de unge mennesker nemlig exceptionelt morgenfriske lige præcis denne morgen, og typisk har rigtig mange allerede installeret sig i græsset og bundet den første pils allerede inden klokken 5. Kapsejladsen er en populær begivenhed, der sidste år trak omkring 30.000 besøgende til Uniparken, så det ER med at stå tidligt op, hvis du vil have en plads med frit udsyn til søen.

De deltagende hold i kampen om 'Det Gyldne Bækken' går i skarp træning flere måneder forud for den nervepirrende konkurrence på Unisøen, der i år afvikles 3. maj.

De deltagende hold i kampen om 'Det Gyldne Bækken' går i skarp træning flere måneder forud for den nervepirrende konkurrence på Unisøen, der i år afvikles 3. maj. Foto: Mike Madsen

Øl og vand

For det er nemlig her, på unisøen, den nervepirrende, neglebidende og traditionsrige kapsejlads foregår. 13 hold fra forskellige uddannelser i Aarhus kæmper om den eftertragtede titel som årets vinder og ikke mindst 'Det Gyldne Bækken'. Hvert hold består af fem deltagere, hvoraf mindst en skal være kvinde. Konkurrencen går i al sin enkelthed ud på, at deltagerne hver især skal krydse unisøen i en flydende anordning, drikke en øl, dreje ti gange rundt om denne, for til sidst at krydse søen igen og sende sin næste holdkammerat i rækken af sted på samme tur.

Det er TV2's Tour de France-makkerpar, Rolf Sørensen og Dennis Ritter, der skal lede de tusindvis af feststemte kapsejladsgængerne igennem dette års kamp om ’Det Gyldne Bækken’. Sidste år genvandt Medicin trofæet fra Psykologi, der løb med sejren i 2016 og 2017. Medicin kunne således kalde sig vinder af Kapsejladsen for 11. gang, siden eventet fandt sted for første gang. I 2016 og 2017 løb Psykologi med sejren.

Deltagerne i kampen om 'Det Gyldne Bækken' gør som regel meget ud af deres outfit på dagen for Kapsejladsen.

Deltagerne i kampen om 'Det Gyldne Bækken' gør som regel meget ud af deres outfit på dagen for Kapsejladsen. Foto: Mike Madsen

Fest for alle

Selve konkurrencen er et af Kapsejladsen absolutte højdepunkter, men dagen byder også på det legendariske nøgenløb, forskellige sportslige discipliner, musik og kolde øl. Og når årets vinder er fundet, fortsætter festlighederne til diverse afterparties rundt omkring i byen. Blandt andet på Studenterhus Aarhus, Train, Mojo og Bernhardt Natklub.

Kapsejladsen er en af årets helt store begivenheder, hvor kåde studerende mødes på tværs af studieretning for at hygge sig, sprede god karma og feste sammen i det fri. Men hverken karma eller festligheder er forbeholdt studerende – alle er velkomne til at være med og heppe på sit favorit-fakultet eller sin yndlings-pram.

Så pak picnictæppe, solcreme, snacks, drikkevarer og hvad du ellers kan komme i tanke om og kom og vær med til Kapsejladsen 2019.

Kapsejladsen er et tilløbsstykke. Sidste år mødte omkring 30.000 mennesker op i Uniparken for at følge kampen om 'Det Gyldne Bækken' på nært hold.

Kapsejladsen er et tilløbsstykke. Sidste år mødte omkring 30.000 mennesker op i Uniparken for at følge kampen om 'Det Gyldne Bækken' på nært hold. Foto: Mike Madsen

Publiceret 02 May 2019 16:00