Burning Man-folket er lige så kulørte som den kreative festival de repræsenterer. Her er de på Dokk1 i Aarhus, hvor de mødes i weekenden for at planlægge Burnming Man-events i Europa.

Burning Man-folket er lige så kulørte som den kreative festival de repræsenterer. Her er de på Dokk1 i Aarhus, hvor de mødes i weekenden for at planlægge Burnming Man-events i Europa. Foto: Tahmasbi

Burning Man-arrangører: Aarhus er perfekt

I denne weekend holder det farverige og fredelige festivalfolk årsmøde på Dokk1 og Godsbanen, hvor de føler sig hjemme

Af
Bente Tahmasbi Hansen

Når Burning Man-folkene går gennem Godsbanen eller Dokk1 ligner de et filmhold. Der er knald på deres kulørte påklædning og markante makeup.

Fredag fyldte de Godsbanen med liv i pauserne mellem deres interne møder. Lørdag og søndag kan man møde dem på Dokk1, hvor de lørdag havde en lang række åbne og gratis arrangementer for alle interesserede.

Kreativiteten som kendetegner Burning Man-festivalen er krøbet helt ud på cyklerne foran Dokk1.

Kreativiteten som kendetegner Burning Man-festivalen er krøbet helt ud på cyklerne foran Dokk1. Foto: Tahmasbi

Aarhus er cool

Lokalavisen var med, da lørdagens program begyndte i store sal med en fortælling om, hvad Burning Man er.

Dave X gik på scenen i sine cowboystøvler som den første for at fortælle, hvordan han har fundet familie og venner mellem dødsensfarlige kunstneriske eksperimenter med maskiner og ild. Noget der ad åre blev så støjende og risikofyldt, at folkene bag måtte flytte det ud i ørkenen, hvor det er blevet en del af Burning Man.

Lørdag og søndag 13. og 14. april kan man møde Burning Man-folket på Dokk1 i Aarhus. Søndag er deres møder lukkede.

Lørdag og søndag 13. og 14. april kan man møde Burning Man-folket på Dokk1 i Aarhus. Søndag er deres møder lukkede. Foto: Tahmasbi

Efter sit meget humoristiske indlæg delte amerikaneren, der har selskabets længste fletning, sin begejstring for Aarhus.

”Aarhus er fantastisk by og et helt perfekt sted for os,” sagde Dave X, som på Burnign Man har den betroede opgave at være Fire Art Safety Manager.

I Aarhus mødtes han med 200 europæiske arrangører af Burning Man-inspirerede events. De var der for at afholde det årlige Burning Man European Leadership Summit (ELS)

”Vi har aarhusianske arrangører med. Og de foreslog os at komme til Aarhus i år. Det er vi glade for. I har virkelige nogle cool steder i denne her by,” fortsatte han.

Jeppe Spure Nielsen (til venstre) og Christian Dietrichsen er aarhusianere og aktive i Burning Man. De har været meed til at få Burning Man-folket til Aarhus 11.-14. april.

Jeppe Spure Nielsen (til venstre) og Christian Dietrichsen er aarhusianere og aktive i Burning Man. De har været meed til at få Burning Man-folket til Aarhus 11.-14. april. Foto: Tahmasbi

Silent disco på Aros

De aarhusianske arrangører er blandt andre Lars Haahr, Jeppe Spure Nielsen og Christian Dietrichsen. Lars Haahr og Christian Dietrichsen er talsmænd i Burning Man Denmark.

”Vi har foreslået det Radical City-tema, som dette topmøde har. Og da det var vedtaget, var Aarhus et oplagt sted, fordi den har mange gode radikale indslag. For eksempel skal Skraldecafeen lave maden til os alle lørdag aften, hvor vi har fest på Sydhavnen,” sagde Jeppe Spure Nielsen og Christian Dietrichen.

Fredag aften var ’burnerne’ på Aros, hvor de dansede silent disco i regnbuen.

Søndag er European Leadership Summit igen et lukket arrangement. Til gengæld vil den aarhusianske afdeling af Burning Man være klar i juni med et event for aarhusianerne.

Man blev lørdag taget godt imod af Burning Man-arrangørerne på Dokk1.

Man blev lørdag taget godt imod af Burning Man-arrangørerne på Dokk1. Foto: Tahmasbi

Burning Man

Er en årlig kreativ festival i Nevadas ørken

Pladsen er cirkelrund og i midten af den står en kæmpe træmand, som man brænder, når festivalen slutter

Den er fuld af kunstneriske og kreative indslag

Festivalen efterlader ingen spor i ørkenen

Man kan ikke bruge penge men bytter gaver i Burning Man

Alle 70.000 billetter bliver revet væk

Der er årligt 50 mindre events rundt omkring i verden inspireret af ånden i Burning Man

Et af dem er i Aarhus i juni

Publiceret 13 April 2019 21:28