Eske Touborg har malet 540 kvadramteter havstemning, man skal igennem for at komme fra Botanisk Have under Vester Ringgade og ind i Frydenlundkvarteret. Det føles som om, man går gennem et kavarie.

Eske Touborg har malet 540 kvadramteter havstemning, man skal igennem for at komme fra Botanisk Have under Vester Ringgade og ind i Frydenlundkvarteret. Det føles som om, man går gennem et kavarie. Foto: Tahmasbi

Streetart:

En dødkedelig tunnel er blevet et sjovt akvarie

Manden bag byens blå mure med hajer slår til igen. Hans maritime univers har nu bredt sig til tunnelen i Botanisk Have og snart også til Elgiganten på Strøget. Desuden har han udgivet en ny bog om, hvordan man laver graffiti

Af
Bente Tahmasbi Hansen

Graffiti og streetart-kunstneren Eske Touborg har for nylig beriget Botanisk Have med 540 kvadratmeter havstemning hentet fra de aarhusianske kyster. Brandmænd, marsvin, sæler og krabber gør nu parkens triste tunnel til et farverigt sted.

Og fortagsomme Eske Touborg stopper ikke her. Til foråret finder man ham i en kran på Strøget. Da vil siden af Elgigantens bygning på Søndergade 30 slutte sig til selskabet af byens havblå mure, når streetartkunstneren udsmykker den med en djævlerokke.

I forvejen har han sprayet en hammerhaj og en hvidhaj på fremtrædende gavle i Sankt Anna Gade og Vestergade.

Eske Touborg bruger kun spraydåser og det forbinder man med graffiti. Men billederne er over i streetart. Han lavede først graffiti og er så siden gået over til kunst og er så gået over i gavl og vægge-malerier.

Eske Touborg bruger kun spraydåser og det forbinder man med graffiti. Men billederne er over i streetart. Han lavede først graffiti og er så siden gået over til kunst og er så gået over i gavl og vægge-malerier. Foto: Tahmasbi

"Jeg synes, det er sjovt at give noget tilbage til Aarhus. Det er fedt at præge byen og dens udtryk," siger Eske Touborg.

"Jo større mit lærred er jo sjovere. På Strøget får jeg 80 kvadratmeter at boltre mig på. Jeg arbejder fra kraner og bruger udelukkende spraymaling," fortsætter han.

I denne mørke tid på året bruger han alle de lyse timer i døgnet, når han maler. Det tog fire produktive dage at udsmykke de 540 kvadratmeter i Botanisk Have.

"Jeg synes sgu, det er blevet meget cool. Folk lægger fotos af det på Instagram og tagger mig i deres opslag. Det virker som om, de er glade for det," siger kunstneren.

Eske Touborgs passion for havet betyder, at han dykker meget og tager billeder under vandet. Inspireret af dem lavede han en visualisering af havfotos placeret på tunnelen på Skovvejen, som pludselig blev et smukt sted. Aarhus Kommune bed ikke på den ide, men tilbød ham i stedet, at han kunne udsmykke en anden overset tunnel - nemlig den i Botanisk Have. Og han slog straks til.

Eske Touborgs akvarie er i tunnelen, der går under Vestre Ringgaden, fra Botanisk Have.

Eske Touborgs akvarie er i tunnelen, der går under Vestre Ringgaden, fra Botanisk Have. Foto: Tahmasbi

Publiceret 26 January 2019 10:00