Eske Touborg har udgivet endnu en bog om at male grafitti. Han er selv en flittig grafitti og streetartmaler, som har i høj grad har præget Aarhus med sin blå mure med hajer, rokker, sæler og krabber.

Eske Touborg har udgivet endnu en bog om at male grafitti. Han er selv en flittig grafitti og streetartmaler, som har i høj grad har præget Aarhus med sin blå mure med hajer, rokker, sæler og krabber. Privatfoto

Ny bog: Sådan laver du graffiti

Eske Touborg har udgivet bog nummer to om at lave graffiti

Af
Bente Tahmasbi Hansen

Når Eske Touborg ikke maler streetart på byens mure, læser han til kaospilot og udgiver bøger om graffiti. For nylig udkom hans anden bog, der guider begyndere. Den første kom for fire år siden.

"Jeg vil gerne dele min viden og erfaringer med alle, der har lyst til at kaste sig ud i det. Den er tænkt til teenagere, men kan bruges af alle. Jeg får også henvendelser fra voksne, der har været glade for den første, jeg har udgivet" siger Eske Touborg, der blandt andet har undervist på efterskoler og der har mødt unge med stor interesse i graffiti.

For alle aldre

"Den nye bog er lidt mere dybdegående end den første. I den giver jeg mit bud på, hvordan jeg har udviklet mig. Jeg lavede først graffiti, gik så over til kunst, og er så gået over i gavl- og væg-malerier," forklarer han.

Graffiti består udelukkende af bogstaver. Hver kunstner har sit eget varemærke i form af et tag, som kan males dekorativt på mange måder. I bogen er der øvelser i, hvordan man kan lave med sit eget tag, og hvordan man udvikler sit eget udtryk.

"Der er skridt for skridt fotos, og den er skrevet i et pædagogisk sprog med et godt lix-tal, så alle kan være med. Hvis man har malet lidt, kan man gå direkte i gang med bog nummer to," forklarer Eske Touborg, der har læsere ned til 10 års alderen.

Fakta

Graffiti Håndbogen 2 - en guide for begyndere

Kan købes på nettet hos Runforcover.dk og hos boghandlerne, der kan bestille bogen hjem

Den er 72 sider og indeholder graffitialfabeter og inspirationsbilleder fra nogle af verdens bedste graffitimalere

Forfatteren Eske Touborg Matthiesenhar malet graffiti siden 2009

Publiceret 24 January 2019 10:00