Nu kan du nyde en god kop kaffe med tilhørende sødt i Ikea Aarhus' nye kaffebar. Foto: MostPhotos

Nu kan du nyde en god kop kaffe med tilhørende sødt i Ikea Aarhus' nye kaffebar. Foto: MostPhotos

Drik bæredygtig kaffe i Ikea

I begyndelsen af december langede Ikea Aarhus den første friskbryggede kop øko-kaffe over disken i varehusets nye kaffebar

Af
Mai-Britt Jeppesen

AARHUS Længe har man kunnet nyde hotdogs, softice og kanelbullar i Ikea Aarhus, men nu har varehuset på Graham Bells Vej i det nordlige Aarhus fået endnu et tilbud at friste sultne og tørstige kunder med: Fika!

Fika er det svenske udtryk for at mødes over en kop kaffe – gerne med en bolle eller et stykke kage til. Og det er præcis, hvad Ikea inviterer til i sin nye kaffebar, som slog dørene op den første uge i december. Her kan kunderne nyde en kop frisk, bæredygtig kaffe brygget på UTZ-certificerede økologiske kaffebønner, når de trænger til et hvil på indkøbsturen. De har endvidere mulighed for at tilkøbe sandwich, kage eller snacks, ligesom kaffebaren også byder på både glutenfrie og veganske alternativer.

”Vi er jo hele tiden opmærksomme på, hvordan vi kan forbedre oplevelsen for vores kunder. Flere har efterspurgt en god kop kaffe og det samvær, der følger med, når de besøger os. Derfor har vi valgt at indrette en rigtig kaffebar, hvor kunderne kan få lov til at opleve den svenske fika som en del af deres Ikea-besøg,” siger John Kristian Sørensen, varehuschef i Ikea Aarhus, i en pressemeddelelse.

Fika er vel det nærmeste svenskerne kommer vores ord ’hygge’. For svenskerne er en kop varm kaffe med tilbehør Fika. For danskerne er det hygge. Og hygge, samvær og fællesskab er netop det, Ikea Aarhus ønsker at dele med de mange besøgende, der hver dag lægger vejen forbi det blå-gule varehus. Det skal der nok blive rig mulighed for i den nye kaffebar.

Publiceret 21 December 2018 07:00