Tusindvis af lys udsmykker attraktioner og omgivelser i Tivoli Friheden i julemåneden. Foto: Malte Riis

Tusindvis af lys udsmykker attraktioner og omgivelser i Tivoli Friheden i julemåneden. Foto: Malte Riis

Ægte julestemning i Tivoli Friheden

Fra 17. november til 30. december inviterer Tivoli Friheden for tredje år i træk indenfor til et storslået julelandskab med julenisser, juleknas og julelys i massevis

Af
Mai-Britt Jeppesen

I skæret fra over 300.000 fortryllende julelys, 3000 julekugler og mere end 16 kilometer juleranker, kan gæster fra lørdag 17. november gå på opdagelse i et hyggeligt og smukt julepyntet Tivoli Friheden.

”Vi håber og tror på, at folk har gjort det til en fast tradition at skulle til Jul i Friheden. I 2016 og 2017 havde vi tre december-weekender inden juleaften og rigtig mange gæster i løbet af dem. Men I år prøver vi for første gang at have fire december-weekender inden juleaften. Så det bliver interessant at opleve, om der kommer nogle forskydninger i forhold til, hvordan vores gæster fordeler sig hen over julemåneden,” siger Morten Palm Andersen, der er salgs- og marketingschef i Tivoli Friheden.

I 2016, der var det første år, Tivoli Friheden bød indenfor til Jul i Friheden, havde forlystelsesparken 105.000 besøgende i løbet af julemåneden. Sidste år nåede tallet op på over 116.000.

”Vi var heldige med vejret - både sidste år og i 2016. Det har meget at sige. Vi har ikke haft den der hvide og pudderbløde julesne, men vi har til gengæld været forskånet for regn. Så vi krydser fingrer for, at vejret er med os igen i år, så vi får det samme antal gæster til Jul i Friheden som sidste år. Eller flere! Så er vi meget glade,” siger Morten Palm Andersen.

Tænd lys i Kærlighedens træ

Igen i år er der et hav af aktiviteter for både små og store julefans. Man kan balndt andet besøge julemandens værksted, klappe hans rensdyr, komme på kanetur og høre julekoret synge julen ind. Og som noget nyt i år kan man opleve det nye, interaktive kærlighedstræ, der lyser op, når der er kærlighed i luften.

”I år kan vores gæster opleve Kærlighedstræet; et otte meter højt juletræ, som står centralt i parken. Går et par ind under Kærlighedstræet, tager hinanden i hånden og samtidig rører de to iPads, der er derinde, så tændes de mange LED-lys, træet er pyntet med. Vi har ønsket at få mere gæsteinddragelse, og det får vi med Kærlighedstræet,” lyder det fra Morten Palm Andersen.

Gammeldags julehilsen

Udover Kærlighedstræet fremhæver salgs- og marketingschefen to aktiviteter.

”Tvillingesøstrene Cathrine og Louise Brandenborg, der står bag landets andenstørste juleblog ’Julehygge’, driver Nissernes Postkontor. Her kan man sætte sig og skrive et julekort til en ven eller familie og sende det af sted på god gammeldags vis,” fortæller Morten Palm Andersen.

”Og så har vi rykket vores 45 mad- og gaveboder tættere sammen og sørget for mere overdækning i området. Samtidig har vi linet flere forskellig underholdende indslag op, så der ikke kun er musik, men også for eksempel bingo og poetryslam,” fortsætter han.

Jul i Friheden og Den Gamle Bys årlige julemarked er byens to største julemarkeder.

”Jul i Den Gamle By er julemarked på traditionel vis, hvor Jul i Friheden er mere moderne i sit udtryk. Vores håb er, at vi kan være med til at skabe tradition på en måde, så familier kommer herud hvert år i december og får en god oplevelse, julelys i øjnene og forhåbentlig en oprigtig wauw-følelse,” siger Morten Palm Andersen.

Det magiske juleeventyr tager sin begyndelse 17. november, når Jul i Friheden har første åbningsdag, og fortsætter helt frem til 30. december.

Kom med til Jul i Friheden 2017. Video af Bente Tahmasbi.

FAKTA: Jul i Friheden 2018

  Danmarks højeste juletræ på 65 meter med 2,1 km lyskæder og 103.000 LED-lyskilder og stjerner på toppen

  30 meter højt træ med 4,8 km lyskæder og 96.000 LED-lyskilder

  70 meter lystunnel med 50.000 LED-lyskilder

  16 km juleranker

  460 kvm lysgardin

  3000 udendørs julekugler

  500 lysdrops

  300 juletræer

  45 boder

  I alt 23 åbningsdage. Alle weekender plus udvalgte hverdage fra 17. november til den 30. december. Se åbningstider på www.friheden.dk

  Entré. Børn (0-90 cm): Gratis

Publiceret 16 November 2018 06:00