Igen i år ankommer julemanden til Dokk1, hvorfra han leder den lange juleparade igennem byen til Strøget, hvor han tænder den nye stjernehimmel med sin ske. Foto: Annelene Petersen/Ritzau-Scanpix

Igen i år ankommer julemanden til Dokk1, hvorfra han leder den lange juleparade igennem byen til Strøget, hvor han tænder den nye stjernehimmel med sin ske. Foto: Annelene Petersen/Ritzau-Scanpix Scanpix Denmark

Julen begynder med knas, musik og tusindvis af lys

Julen kommer tidligt i år. Ja, faktisk kommer den allerede fredag 9. november. Her kickstartes julen nemlig med den traditionsrige juleparade, julemandens ankomst til Dokk1 og tændingen af Strøgets nye, smukke stjernehimmel

Af
Mai-Britt Jeppesen

AARHUS Der bliver både noget for øjne, for ører og for ganer - og for både små og store julefans - når julemanden ankommer til Dokk1 fredag 9. november og derfra leder den traditionsrige juleparade gennem byens centrum for at sprede vaskeægte julestemning i alle kroge og afkroge. Århus Onsdag giver dig her et overblik over de aktiviteter, du kan glæde dig til denne eftermiddag og aften. Husk at julerierne begynder allerede fra kl. 16.

Kl. 16.00-18.00

Der vil være masser af interessante, lærerige, sjove og hyggelige aktiviteter ved Dokk1, som du kan underholde dig med, mens du venter på julemanden. Dokk1’s café er i dagens anledning rykket udenfor og tilbyder søde og sprøde julelækkerier, ligesom det også bliver muligt at lune sig på en kop varm kaffe fra BKI-bussen. Senex Brassband spiller julemusik, der forkæler ørerne, mens Aura Energi udfordrer de små grå med nyt om klimavenlig strøm. Og så kan familiens allermindste glæde sig til at møde Bamse Betjent fra Børnenes Trafikskole.

Kl. 18.00

Til lyden af festlig julemusik lægger den smukke, gamle slæbebåd Jakob med Julemanden i front til ved Dokk1. Herfra kører han forrest i den lange juleparade, som igen i år går gennem gaderne i Aarhus’ julepyntede bymidte. Fra havnen til Banegårdspladsen, gennem Strøget, over Store Torv, Lille Torv, Busgaden og op igennem Frederiksgade og derefter tilbage til Dokk1.

Sammen med julemandens flittige hjælpenisser deltager masser af nissehueklædte børn og voksne i paraden, der med musikalsk hjælp fra både nisseorkestret, Aarhus Garden og den Jyske Pigegarde med garanti vil få julestemningen til at sprede sig til nær og fjern.

Kl. 18.30

Når paraden når Ryesgade og Strøget cirka kl. 18.30, vil julemanden tænde den nye, smukke stjernehimmel, der nu vil lyse op og sprede hygger over kunder og butikker helt frem til juleaften. Traditionen tro holder mange af byens butikker, herunder Salling, Magasin og Bruuns Galleri, åbent helt til kl. 21, så julehandel og gaveindkøb for alvor kan blive skudt i gang.

Publiceret 08 November 2018 06:00