Samlino giver gode råd til bilferien i udlandet.

Samlino giver gode råd til bilferien i udlandet.

Gode tips til bilferien i udlandet

Vi er midt i efterårsferien, og for mange danskere betyder det bilferie. Men det er vigtigt at have styr på forsikringerne, så du undgår ubehagelige overraskelser

kørsel Friheden ved en bilferie kan hurtigt blive til en hovedpine, hvis uheldet er ude, og du ikke har styr på dine forsikringer og ved, hvad de dækker. En af de vigtigste ting at undersøge inden afrejse er derfor, om dit forsikringsselskab er med i ordningen 'Rødt Kort', der er en del af SOS International.

"Mange forsikringsselskaber er tilmeldt ordningen, men det er alligevel værd at undersøge inden, da enkelte, som eksempelvis Tryg, ikke er det, men i stedet har sin egen ordning. Rødt Kort giver dig adgang til flere vigtige ting igennem din kaskoforsikring, som eksempelvis vejhjælp, bugsering til mekaniker, og hjemtransport, hvis problemerne når et omfang, der kræver det," siger Kristian Pitzner-Jørgensen, der er administrerende direktør i Samlino.dk, som er eksperter i bilforsikringer.

Køb dig adgang

Hvis ikke ens forsikringsselskab er med i ordningen, anbefaler han, at man i stedet køber sig adgang til vejhælp internationalt i den periode, ferien varer.

Det Røde Kort dækker i EU og Norge, men hvis turen går til et land udenfor EU, er det i stedet det Grønne Kort, du skal have med i bilen.

"Det grønne kort dækker de lande, der ikke er med i EU, og det er særdeles vigtigt at have det med, da det er dit eneste bevis for, at du har en lovlig forsikring. Flere lande slår hårdt ned, hvis man ikke kan fremvise det," lyder advarslen fra Kristian Pitzner-Jørgensen.

Gode råd til

kør-selv-ferien

1. Tjek på forhånd, om du har de nødvendige forsikringer i forbindelse med jeres bilferie.

2. Tjek om dit kreditkort indeholder en rejseforsikring.

3. Lav en detaljeret gennemgang af hele bilen – både indvendigt og udvendigt.

4. Husk altid at medbringe den originale registreringsattest.

5. Undgå at pakke for meget i bilen således, at føreren altid har frit udsyn og kan have fuld kontrol over bilen.

6. Husk at holde pauser, når det er nødvendigt.

Kilde: Samlino.dk

Publiceret 13 October 2018 09:00