Pressefoto: Gisli Dua

Dansekompagni sætter krop på ensomhed

Med forestillingen Peeps inviterer dansekompagniet dadadans publikum ind i en levende installation med ni fysiske monologer og en række interessante vinkler på ensomhed. Peeps har Aarhuspremiere på Bora Bora 6. oktober

AARHUS Ensomhed er omdrejningspunktet for det Aarhus-baserede dansekompagni dadadans’ forestilling PEEPS, der spiller på Bora Bora fra 6.-12. oktober. Dadadans har igennem flere år lavet omfattende research på emnet ensomhed og skabt en række konkrete aktiviteter, der sætter krop og perspektiv på ensomheden og mennesket bag de upersonlige fakta og statistikker.

”Med Peeps vil vi gerne give rum for det, som ensomheden gør ved os. Peeps er en billedliggørelse af følelserne og menneskene bag ensomheden. Det er smertefuldt, men også smukt. Det er en del af det at være menneske. For ensomhed er ikke en sygdom eller en diagnose. Det kan lige så godt være din nabo, der føler sig ensom. Eller dig selv? Ensomhed findes i et stort spektrum fra den studerende, der flytter til en ny by, til oldefar, der mister oldemor efter 70 års ægteskab. Vi vil give folk en kropslig oplevelse og håber, at det kan bidrage til større anerkendelse af ensomheden som en naturlig del af den menneskelige livscyklus,” udtaler koreograf og kunstnerisk leder for dadadans, Helle Bach, i en pressemeddelelse.

En individuel oplevelse

I kontrast til den kollektive oplevelse, teatret normalt tilbyder, er det op til publikum selv, hvordan de bevæger sig rundt i og udforsker det absurde univers, som Peeps udgør med tre kuber i menneskestørrelse og en cirkusmanege.

Peeps er en levende installation med forskellige peepshows, hvor publikum tæt på og helt uforpligtende kan lure ind i kaotiske og tabuiserede verdener og få brudt tabuet ved at møde alle de pinlige følelser så som tomhed, mangel og desperation.

Peeps er en co-produktion mellem dadadans, Bora Bora og Dansehallerne. Forestillingen er støttet af Statens Kunstfond, Aarhus Kommune og Beckett-Fonden.

Forestillingen spiller på Bora Bora, valdemarsgade 1 i Aarhus fra 6. til 12. oktober. Inden da har Peeps urpremiere i København på Copenhagen Distillery 22. september.

Se mere og find billetter på bora-bora.dk

mklj

Publiceret 01 October 2018 06:00