Nogle af verdens bedste streetartkunstnere fra ind- og udland forvandler igen i år Byparken til et kæmpe, arbejdende, udendørs streetartgalleri under den internationale Aarhus Streetart Festival. Foto: Martin Dam Kristensen

Nogle af verdens bedste streetartkunstnere fra ind- og udland forvandler igen i år Byparken til et kæmpe, arbejdende, udendørs streetartgalleri under den internationale Aarhus Streetart Festival. Foto: Martin Dam Kristensen

Guide: 5 bud på gratis oaser i Aarhus Festuge

Aarhus Festuge byder på mange gratis glæder for store og små. Århus Onsdag guider dig til en håndfuld af dem her

Af
Mai-Britt Lund Jeppesen

Igen i år er det et tætpakket program Aarhus Festuge præsenterer. Her er noget for ethvert temperament, for enhver smag og for alle aldre. Og ikke alle arrangementer koster penge. Faktisk er der rigtig god mulighed for at få en på opleveren blot ved at spadsere en tur rundt i midtbyen. Flere af byens parker og rekreative områder byder på forskellige former for underholdning og et hav af aktiviteter fra tidlig morgen til sen aften – alt sammen helt gratis

Byparken

Det kommer til at summe af liv, og oplevelser indenfor en bred række af kategorier for både børn og voksne kommer til at stå i kø i Byparken ved Musikhusparken og Rådhusparken.

Der vil være Aarhus Street Art Festival, hvor nogle af verdens bedste streetartkunstnere fra ind- og udland forvandler parken til et kæmpe, arbejdende, udendørs galleri under den internationale Aarhus Streetart Festival. Kom og se verdensklasse graffiti og kunst udført på 5 x 5 meter høje vægge fordelt over det meste af parken.

Officersmessen er et maritimt madmarked, der fylder Ridehuset med alt godt fra havet. Her kan hele familien nyde alt fra fish n’ chips til østers.

Kuplen hvor der hver formiddag i festugen vil blive spillet interessante og medrivende podcasts. Om aftenen arrangerer Øst for Paradis gratis filmvisniger i Kuplen. Se blandt andet ‘Samsara’ af Ron Fricke og ‘Efter Stormen’ af Hirokazu Koreeda.

Det Turkise Telt med masser af ny musik på programmet og en afslappet atmosfære.

Mølleparken/Sankt Clemens Bro/Immervad

Midt i Mølleparken er Byens Scene placeret. Herfra vil nye kunstnere fra byens mange musik- og talentinstitutioner, som eksempelvis Aarhus Musikskole, Det Jyske Musikkonservatorium og Aarhus er Fresh!, give gratis koncerter indenfor forskellige genrer hele festugen. Institutionerne er håndplukket af Aarhus Festuge for at understøtte og udvide talentmiljøet i Aarhus.

Igen i år bliver festivalen Understrøm afholdt i Aarhus. Over tre dage, 6.-8. september, på tre scener, i Mølleparken, på Immervad og på Sankt Clemens Bro præsenterer Aarhus Festuge nytænkende, vovede og spændende koncerter arrangeret af nogle af byens ikke-kommercielle kræfter. Sammen med Spot Festival har Aarhus Festuge udvalgt nogle lokale ildsjæle fra det aarhusianske musikmiljø, som har sammensat et helt unikt program for netop deres scene.

600 træer skal pryde den nye Aarhus Ø bydel i festugen. Herefter bliver træerne flyttet til Gellerup, hvor de skal plantes mere permanent. Pressefoto

Skovbadet Ø

Et 600 meter langt skovbad omgivet af 600 grønne træer står som kontrast til de mange moderne byggeri i Aarhus Ø. Skovbadet Ø, som området bliver kaldt, bygger på den japanske tradition Shinrin Yoku, der betyder ‘skovbadning’. Skovbadet skaber ligevægt mellem det grønne og det bebyggede miljø og øger livskvaliteten og den mentale sundhed for både beboere og gæster i Aarhus Ø. Efter Festugen flyttes de 600 træer til Gellerup, hvor de skal indgå som central del af en ny bydel.

Klostertorvet

I år igen vil der være masser af gratis musik og god gademad på Klostertorvet. Temaet er byens kultureller foreninger og fællesskaber, som for stillet pladsen til rådighed for deres arrangmenter.

Der bliver blandt andet et langt bord med fællesspisning. Og en konkurrece om byens bedste risotto. Den udkæmpes af forsangeren Sebastian Monti fra bandet Monti, viceborgmesteren Camilla Fabricius, hypnotisøren og kageskulptøren Tobias Hamann og Peter Daniel Madsen, der er køkkenchef hos Madklubben Aarhus.

På scenen finder man en række unge talenter som Klipo, Fleur og Bonsai ind imellem EmmaDop, Jonas Suni og Mathias and the Beatroots.

FO-byen

Under overskriften ‘Det Grønne Liv’ inviterer Aarhus Festuge og FO-Byen til gratis kulturarrangementer, marked, workshops og debatskabende aktiviteter i FO-Byens åbne gård. Her vil der blandt andet blive sat fokus på bæredygtighed, økologi og alternativ energi. I gården vil også Festugerestauranten have til huse. Her vil det være muligt at nyde lækker mad tilberedt af dygtige kokke i tråd med det grønne tema.

Publiceret 01 September 2018 16:00