Baumgartner Brødrene. Foto: Thomas Gundal

Baumgartner Brødrene. Foto: Thomas Gundal

Lækker, lokal musik til 'VM i Sejlsport'

Der vil være masser af musik i forskellige genrer til ører i alle aldre, når 'VM i Sejlads' spænder af på Aarhus Havn

Af
Mai-Britt Jeppesen

Oplevelserne står i kø under 'VM i Sejlads' på Aarhus Havn 30. juli til 12. august. Ikke mindst de musikalske. Hver dag under eventet er en lang række, fede og festlige lokale bands linet op til at give koncert før, under og efter de mange spændende ræs på vandet. Kom, lyt, klap og ikke mindst syng med når bands som Baumgartner Brødrene, Bibbi og Sniff, Blue Men Convention, Aarhus Brass Band og De Lystige Sømænd underholder med sang, musik og godt humør for små og store.

BAUMGARTNER BRØDRENE:

Baumgartner Brødrene består af tvillingebrødrene Josef og Jakob Baumgartner. Duoen udkom med albummet 'Mer' endnu' med 15 af deres egne numre for halvandet års tid siden.

"Vi spiller dansksproget solskinspop, som passer perfekt til et event som 'VM i Sejlads'. I løbet af de efterhånden mange år vi har boet i Aarhus, har vi spillet i alle mulige sammenhænge, ofte sammen med lokale musikere som Michelle Birkballe, Ivan Pedersen og På slaget 12," siger Jakob Baumgartner.

Brødrene har spillet sammen siden barndommen.

"Vi har et godt musikalsk sammenspil, og vores stemmer klinger godt sammen. Så når vi går på scenen 4. og 8. august, kan publikum forvente en god musikalsk oplevelse med numre fra vores seneste album samt fra vores tidligere orkester 'Popfilter'. Måske nogle kan huske vores hit 'Vinde mit hjerte' - i så fald må man gerne synge med!", opfordrer Jakob Baumgartner.

Baumgartner Brødrene ser frem til at spille under 'VM i Sejlads'.

"Det er jo altid skønt at spille de her sommerjobs, hvor folk er i godt humør, og hvor solen forhåbentlig skinner. Og til et stort set-up som det her, er der jo spm regel rigtig mange folk at spille for, så vi glæder os."

Baumgartner Brødrene. Scenen, lørdag 4. august kl. 12-13, samt onsdag 8. august kl. 13-14.

Bibbi og Snif. Pressefoto

Bibbi og Snif. Pressefoto

BIBBI OG SNIF:

Bibbi og Snif er et af de mest brugte og spillede countrybands i Danmark og kunne sidste år fejre 15 års jubilæum. I forgrunden er Snif og Bibbi Jacobsen; far og datter.

"Vi føler os som en stor del af byen og er på mange måder et ægte Aarhus orkester. Derfor er vi også både glade for og rørte over at få lov til at være en del af et event som 'VM i Sejlads', som er så stort for Aarhus," siger Bibbi Jacobsen og tilføjer:

"'VM i Sejlads' er en oplagt mulighed for os til at komme ud til et lidt andet publikum, end vi ellers når ud til."

Duoen spiller traditionel countrymusik, hvoraf halvdelen er deres egne numre og halvdelen er kendte countrynumre.

"Vi går op i den autentiske, oldschool countrylyd og føler stor glæde ved musikken og ved at være med til at give folk en god oplevelse. Det er helt klart lysten, der driver værket, og det håber jeg, publikum vil kunne mærke, når vi går på scenen under 'VM i Sejlads'," lyder det fra sangerinden.

Både far og datter ser frem til at spille op under det store sejlads-event.

"Vi glæder os til at give folk en veloplagt og glad oplevelse, og så satser vi spå, at der er nogle blandt sejladsfolket, der har glemt, de godt kan lide countrymusik," griner Bibbi Jacobsen.

Bibbi og Snif. Scenen. Tirsdag 7. august kl. 14.45-15.45 samt fredag 10. august kl. 11.45-12.45.

Blue Men Convention. Pressefoto

Blue Men Convention. Pressefoto

BLUE MEN CONVENTION:

Blue Men Convention er en 'lounge power duo' bestående af de to musikere Klaus Ørum og Claus Picard. Begge er garvede musikere og har spillet sammen siden start 90'erne.

"Vi stiftede Blue Men Convention i 2013 ud fra et ønske om at prøve noget nyt. Noget hvor vi kunne spille hyggelige, enkle jobs og ikke behøvede at have kæmpe gear med, men kunne have hvad vi skulle bruge i en stationcar," siger Klaus Ørum.

De to musikalske herrer rammer både den amerikanske og den engelske sangskriver tradition.

"Vi spiller den type numre, som alle musikere vist synes er fede at spille, og som vi alle sammen tænker: 'Hold kæft, det nummer gad vi godt at have skrevet!'. Vi har lavet vores egne arrangementer af numrene, men de vil helt sikkert stadig være genkendelige," fortæller Klaus Ørum videre.

Blue Men Convention er et Aarhusbaseret band og spiler ofte til større events i byen som Classic Race Aarhus og Aarhus City Halvmaraton.

"Vi er enoermt stolte af at bo i Aarhus og har et godt forhold til byen, så når der er store events, vil vi gerne støtte op om dem. Vi synes, det er fedt, når der sker noget i byen og glæder os til at være med ved 'VM i Sejlads'."

Blue Men Convention. Scenen, søndag 5. august kl. 15.45-16.45 samt søndag 12. august kl. 14.30-15.20.

Publiceret 29 July 2018 11:00