Stand Up Paddle er blevet en populær vandsport herhjemme. Prøv selv under VM i Sejlads. Foto: Surf Agency

Stand Up Paddle er blevet en populær vandsport herhjemme. Prøv selv under VM i Sejlads. Foto: Surf Agency

Guide: Fede aktiviteter på bølgen blå

Til 'VM i Sejlads' er det ikke kun skibene, der kan komme på vand. Du kan også. Slip din indre vandhund løs og prøv kræfter med alt fra dykning over kano til SUP i eller ved havnebassinet

Af
Mai-Britt Jeppesen

Aktivitet Når VM i Sejlads rammer Aarhus 30. juli til 12. August, bliver der masser at smukke, hurtige og sjældne både at se på i Aarhus Havn. Men i mellem sejladserne bliver der også rig mulighed for at lade sig underholde. Flere klubber og aktører vil nemlig på skift være til stede på havnearealet og tilbyde modige vandhunde at prøver kræfter på og i havet med blandt andet SUP boarding, dykning samt kano-og kajakroning. En rigtig god mulighed for at udfordre sig selv eller vennerne i det våde element og få endnu flere fede oplevelser med hjem fra VM i Sejlads. Og så er det alt sammen gratis!

Ro i kano på Aarhusbugten under VM i Sejlads. Foto: Trine Niebuhr

Ro i kano på Aarhusbugten under VM i Sejlads. Foto: Trine Niebuhr

Kano og kajak:

Kano-og kajakklubben GoPaddle tilbyder interesserede at hoppe i enten en kajak eller kano og ro ud og opleve kanalerne og de nye havnebassiner fra vandet.

"Kano er godt til alle - også børn. Vi har mange bådtyper at vælge imellem, og vi sørger naturligvis for, at alle sikkerhedsparametre med svømmevest osv. er opfyldt," siger Claus Pape, der er formand for klubben.

GoPaddle er specialister i turkajak og turkano.

"Kano og kajak er en god måde at komme på vandet på. Man kommer virkelig i kontakt med naturen, og så får man rørt sig; det er knaldgod motorisk træning. Og så er det fedt at padle sammen med en eller to andre," lyder det fra formanden.

For GoPaddle er 'VM i Sejlads' en god mulighed for at gøre opmærksom på sig selv og på, at sport og hygge på vandet er sjovt.

"Vi håber da, vores tilstedeværelse ved eventet kan give os flere medlemmer og måske gøre nogle folk nysgerrige på vores Blå Rambla Dage. Et event vi er med til at afvikle 25.-27. august, og hvor vi forventer at have omkring 3000 kanoer og kajakker i vandet," siger Claus Pape.

Dykning:

Dykkerklubberne Juggernaut, Bunden og KVAK tilbyder vandglade gæster på havnen under 'VM i Sejlads' at få hovedet under vand.

"Vi tilbyder alle, der har lyst, et gratis prøvedyk. Det kommer til at foregå i en container bagved klubhuset Søsporten på Hjortholmsvej 2B lige ved havnepromenaden," fortæller Mette Wraa Nielsen, der er formand i sportsdykkerklubben KVAK.

Alle kan få et prøvedyk. Det eneste krav er, at man er ved godt helbred. Og at man har badetøj med.

"De fleste husker garanteret første gang, de så en tv-udsendelse om livet under havet. Oplevelsen af at trække vejret under vand og være vægtløs kan ikke beskrives – den skal opleves på egen krop. Og bliver man først hooked, kommer der en helt ny dimension på ferien. Der er nemlig masser af fantastiske oplevelser både ved de danske og de udenlandske kyster," forsikrer Mette Wraa Nielsen.

En lang række sportsforeninger har deres daglige gang på havnen.

"'VM i Sejlads' er en oplagt mulighed for at promovere klubberne på havnen og dykning generelt. Samtidig er vi glade for at være med til at kunne gøre noget ekstra ud af 'VM i Sejlads', når vi nu får eventet helt særligt til Aarhus," lyder det fra formanden.

SUP:

Oplev Aloha-stemning og prøv gratis SUP når Surf Agency lægger til kaj på Aarhus Havn under 'VM i Sejlads'. Finja Götz, der er leder af Surf Agency og SUP og Kitesurf instruktør, forsikrer at hele familien (fra 6 år) kan få en grundlæggende og sjov introduktion til hvad, der er verdens hurtigst voksende vandsport; SUP.

"Vi starter med at give en kort instruktion på land, hvorefter vi tager på vandet lige ud for vores lokation. Der bliver rig mulighed for at opleve alle de forskellige muligheder, SUP byder på sammen med vores certificerede og passionerede instruktører," forklarer Finja Götz.

Eneste krav til de, der ønsker at prøve at SUP'e er, at de kan svømme. Og så er det en god idé at huske badetøj og håndklæde.

"Vi sørger for alt nødvendigt udstyr så som redningsvest, SUP board, paddel og eventuelt våddragt til en god, sjov og sikker oplevelse," lover hun.

Aktiviteten foregår for otte personer af gangen, der får cirka 30 minutter på vandet. Aktiviteten er gratis, men tilmelding er nødvendig.

Publiceret 28 July 2018 08:00