1. juni kan man opleve det italienske dansekompagni Il Posto i svævende dans på Bispetorvet. Pressefoto

1. juni kan man opleve det italienske dansekompagni Il Posto i svævende dans på Bispetorvet. Pressefoto

Dansere hævet over tyngdekraften på Bispetorvet

1. juni kan man opleve italiensk dans i luften som en del af arrangementet Verdensbilleder

Af
jesl

Fredag 1. juni, når butikkerne i Aarhus City holder åbent til midnat og tusindvis af mennesker i løbet af dagen og aftenen finder vej til Aarhus midtby, bliver det også med muligheden for at se spektakulær dans fra de sydlige himmelstrøg.

Den aarhusianske dansescene Bora Bora - Dans & Visuelt Teater er gået i samarbejde med Aarhus City Forening om at præsentere en helt særlig optræden som en del af arrangementet 'Verdensbilleder - Explore the World with Aarhus'.

I wires fra en kran

Byens besøgende bliver beriget med italiensk 'aerial dance' i særklasse, når Bora Bora på Bispetorvet præsenterer forestillingen 'Hill Sphere' – en aerial dance af dansekompagniet Il Posto fra Italien.

I forestillingen hænger danserne i wires ned fra en kran placeret på byens centrale torv, og tilskuerne inviteres ind i en verden, hvor danserne flyver gennem luften, og hvor tyngdekraften ikke eksisterer.

Seneste gang, Aarhus City samarbejdede med Bora Bora, var i 2016, hvor spanske dansere dansede på siden af Aarhus Domkirkes tårn.

Oplevelse i byrummet

"Jeg ser frem til den spektakulære forestilling på Bispetorvet, som helt sikkert vil give folk en ekstraordinær oplevelse i byrummet. Vi er meget stolte over at kunne præsentere denne helt særlige begivenhed til byens borgere under Verdensbilleder, som i år strækker sig over to dage, og hvor vi har mange flere ting i ærmet," udtaler direktør for Aarhus City Forening Claus Bech i en pressemeddelelse.

Publiceret 27 May 2018 06:00