Korleder Line Nyvang Warming med sangerne i Seeds, der er et af de fire kor i RKBM.

Korleder Line Nyvang Warming med sangerne i Seeds, der er et af de fire kor i RKBM. Foto: Bruuns Galleri

Aarhus-kor er vokset eksplosivt på halvandet år

Beder/Malling har på kort tid banket fire kor op med 80 sangere

RKBM, Rytmiske kor i Beder/Malling, har kun eksisteret i halvandet år og på den korte tid etableret fire kor med tilsammen 80 sangere.

RKBM har kor for børn fra 0. – 2. klasse, et teenkor for børn fra 3. – 7. klasse og to voksenkor, som tiltrækker folk fra lokalområdet Beder, Malling, Mårslet, Odder og et par stykker fra Aarhus.

"Vi har startet RKBM som en forening for at tilbyde folk her i Beder Malling området at kunne gå til kor. Jeg har selv i mange år pendlet til alle mulige steder for at være med i kor, men tænkte at det ville da være sjovere at lave det her i lokalområdet, hvor jeg bor,” fortæller korleder Line Nyvang Warming.

Den store opbakning og interesse har skabt opmærksom og løb med sejren, da shoppingcentret Bruuns Galleri uddelte 15.000 kroner til et lokalt projekt. Bruuns Galleri har gennem flere år støttet lokale foreninger og projekter, som formår at samle mennesker i lokale fællesskaber. Det oplyser shoppingcentret i en pressemeddelelse.

”Her i Bruuns Galleri har vi Aarhus i hjertet, og derfor synes vi, at det er naturligt, at vi støtter op om de mennesker, som gør noget godt for andre her i Aarhus. Denne uddelings vinder RKBM er jo et fantastisk eksempel på et fællesskab, som er opstået og vokset meget hurtigt, fordi nogle mennesker har gjort noget aktivt og forfulgt en ide. Det spreder jo glæde både hos sangerne i koret, og hos de mange tilskuere, som koret optræder for,” fortæller Pernille Lyager Laursen, Shopping center coordinator i Bruuns Galleri.

De rytmiske kor i Beder-Malling har det seneste år givet over ti offentlige koncerter og er ifølge korleder Line Nyvang Warming blevet taget godt imod af publikum.

”Vi synger meget her i lokalområdet, for eksempel i foreninger, i Brugsen, på skolen eller på efterskolen. Det har givet et stærkere sammenhold her i området. Vi har også internt i foreningen mærket, hvordan vi er rykket tættere sammen i forbindelse med Bruuns Galleris konkurrence. Vi troede ikke, at vi havde en chance, så det var nødvendigt at mobilisere alle kræfter for at vinde. Vi er utrolig glade for at vinde prisen, og for den store opbakning, vi har fået,” siger korleder Line Nyvang Warming.

Pengene skal bruges til nyt korudstyr og lydanlæg.

Publiceret 03 May 2018 11:22