Henriette Andersen og The Fireflies er klar til årets Skanderborg Festival. Foto: Peter Eilertsen

Henriette Andersen og The Fireflies er klar til årets Skanderborg Festival. Foto: Peter Eilertsen

Fireflies-musik over Atlanten

X Factor-pigerne glæder sig til Skanderborg Festivalen, er populære på Facebook og regner med at have CD klar i september

Af
Af Peter Eilertsen

Selv om det er flere måneder siden, DRs X Factor-konkurrence sluttede, er der stadig bud efter Henriette Andersen fra Skanderborg og hendes to veninder i The Fireflies.
Gruppens debutsingle spilles flittigt på radiostationerne, den første musik-video er udkommet, og lige nu har de tre ildfluer travlt med deres debut-CD, et projekt der giver lange dage i studiet og en livlig kontakt over Atlanten.

En nat i studiet

"Vores mentor fra X Factor-konkurrencen, Carsten "Soulshock" Schack , producerer CDen hjemme i USA, så vi går i studiet enten i Århus eller København og sender så tingene frem og tilbage, indtil alle er glade," siger Henriette Andersen. Hun har en enkelt gang måttet overnatte i studiet efter en dag, hvor arbejdet først sluttede et pænt stykke efter midnat, men ellers ligger hovedvægten lige nu på engagementer rundt om i landet.
"Det giver nogle rigtig dejlige oplevelser. I Birkerød var der sort af folk til byfest i regnvejr. Vi troede, folk ville droppe det, nu da vejret var dårligt, men der kom altså mange, og stemningen var fin," fortæller Henriette Andersen.

Gensyn med X Factor

Hun glæder sig vildt til årets Skanderborg Festival, hvor det bliver til et gensyn med flere af de andre fra X Factor, og i starten af september skulle gruppens nye CD så være på gaden.
"Vi satser på, at den vil give endnu flere engagementer, og at vi kan få mulighed for at koble et lille band på. Det kunne være rigtig sjovt. Men foreløbig klarer vi os med en enkelt guitar," fortæller Henriette Andersen.

Nye talenter på vej

The Fireflies mærker også stor interesse for gruppens sider på Facebook, og måske er der nye talenter på vej fra Skanderborg. Henriette Andersen er i alle tilfælde ikke i tvivl, efter at hun forleden var dommer til en afslutningsfest i Skanderborg Realskoles SFO.
"Der var både grupper og en enkelt solist, og de var altså gode, og så var der sjovt selv at prøve at være dommer ," siger Henriette Andersen.

Publiceret 06 July 2010 03:00