Virtue havde Peter Sommer med på råd, inden den egentlige indspilning af deres første single

Virtue havde Peter Sommer med på råd, inden den egentlige indspilning af deres første single "forlad mig nu"

Virtue har dansk rock på plakaten

Det unge band Virtue er klar til at udgive deres første single “Forlad mig nu” med hjælp fra Skanderborg Festival

Af
Af Susanne Secher

Virtue er et ungt band fra Skanderborg/Århus, der igennem de seneste fem år har kæmpet for et gennembrud på den danske musikscene. Det er overvejende guitardrevet indie-rock der er på repertoiret hos Virtue, men bandets danske tekster får dem til at skille sig ud fra mængden af unge rockbands lige nu.

"Vi er, hver især, inspireret af mange forskellige genrer, så det er det, der gør, at vores musik bliver, som den bliver. Det eneste, der egentlig står fast er at der synges på dansk... og ja det bliver genremæssigt indenfor rocken, men den spænder også vidt;" fortæller Jeppe Vejs, som spiller guitar og er kor i bandet.

Vi kan ikke lade være

Virtue blev dannet i 2004, og den nuværende besætning, som har spillet sammen siden 2006, har vundet MUK og har allerede spillet på Skanderborg Festivalen. Bandet består af Andreas Boesig på trommer, Thomas Sørensen på bas, Jens Kjær Jensen på Guitar og Jeppe Vejs. Live-energien er altoverskyggende i Virtues ambitiøse forsøg på at få dansk rock på plakaten, og de har ikke tænkt sig at gå på kompromis

"Vi kan ikke lade være med at lave musik. Man har noget på hjerte, man skal af med, om det er en tekst, en melodi eller et riff.. det er både fascinerende og bekræftende at se en lille idé udvikle sig i øvelokalet, for til sidst at blive noget man kan stå inde for, og gerne vil præsentere for andre. Vi spiller nemlig også musik for at stå på scenen og trykke den. Live-koncerterne er jo her, hvor vi kan få direkte respons på det vi går og laver, så her lægger vi også en stor del af vores fokus.," siger Jeppe
Bandet er ikke signet ved et pladeselskab, men har derimod fået støtte af Danmarks Smukkeste Festival, både økonomisk og vejledende.
"Festivalen har betalt for indspilningen af vores single "forlad mig nu". Og har samtidig givet gode råd, og skulderklap med på vejen, det er vi meget, meget taknemlige for. Vi vidstea at de tidligere har givet den type støtte til andre lokale bands, så det var meget nærliggende at kontakte dem, da vi skulle i studiet sidste år... og heldigvis var de med på idéen," slutter Jeppe.
Virtue spiller blandt andet på Marius Øltapper i Skanderborg 10. april, men har flere arrangementer hen over sommeren. De er også at finde på årets Skanderborg Festival.

Publiceret 06 April 2010 03:00