Sven elsker at læse episk fantasy, men manglede genren på dansk. Derfor skrev han Vraggods.

Sven elsker at læse episk fantasy, men manglede genren på dansk. Derfor skrev han Vraggods.

Debuterer med fantasy for voksne

"Vraggods" er titlen på Sven Damgaard Ørnstrups debutroman, som udkom for nylig

Af
Af Susanne Secher

Den har været seks år undervejs, men nu er den udkommet og har høstet fine anmeldelser. Blandt andet fra bibliotekerne, som i deres lektørudtalelse kalder bogen for velskrevet og original. Og det glæder naturligt nok den nybagte forfatter fra Hørning.

"Jeg kender ikke andre danske forfattere, som laver episk fantasy for voksne, og det har jeg savnet. Jeg har læst genren i mange år på engelsk, men det er noget ganske særligt at læse på sit modersmål. Jeg har savnet at læse genren på rigtig godt dansk, og så måtte jeg jo selv i gang," fortæller Sven, som allerede skriver på bog nummer to - en efterfølger til Vraggods.

Det onde lever i os alle

Episk fantasy er en genre, hvor historien typisk er lang, og hvor man følger flere personers færden samtidig. Og fortællingen handler ofte om det godes kamp mod det onde.
"Det fascinerer mig. Nogle gange er det gode og det onde klart adskilt, men personligt kan jeg bedst lide, når det flyder sammen. Det onde bor potentielt i alle mennesker. Det er omstændigheder og karaktertræk, der afgør, om det får lov at dominere," siger Sven.

En underholdende hobby

For Sven er forfatterskabet en hobby. Til daglig arbejder han hos Den Blå Avis feedteknologi, men han er glad for, at han efter seks års arbejde har fået Vraggods færdig.
"Det er en stor tilfredsstillelse, at det er lykkedes at få den skrevet færdig. Fra første gang jeg satte mig ned, har jeg bare ikke kunnet lade være. Den har da været lagt i skuffen nogle gange, men jeg er altid vendt tilbage med fornyet energi, og jeg er blevet bedre til at skrive fra gang til gang. I dagligdagen har det betydet, at jeg har udviklet min evne til at kommunikere, og det kan jeg bruge i mange andre sammenhænge. Men det er mest af alt underholdning og en hobby," siger Sven, som håber at være klar med efterfølgeren "Aiglans Garde" til efteråret. Du kan købe Vraggods på nettet eller låne den på biblioteket.

Publiceret 06 April 2010 03:00