2022 blev et rekordår i Djurslands Bank

Fem nye medlemmer af bankens repræsentantskab - ingen af dem er fra Djursland.

Artiklens øverste billede
For sidste gang var Lars Møller Kristensen til generalforsamling i Djurslands Bank. Han går på pension 1. juni. Pressebillede

Godt nok har Djurslands Bank hovedsæde i Grenaa, men indstilling og valg af fem nye medlemmer af bankens repræsentantskab på generalforsamlingen i Kulturhuset Pavillonen i Grenaa, illustrerer, hvordan banken søger længere ud med sine aktiviteter.

For ingen af de fem er fra Djursland: Christina Grejs, Risskov og praktiserende læge og partner i Tilst Lægehus, Claus Hvass, Galten, selvstændig erhvervsdrivende og indehaver af Tøjbutikken Claus Hvass i Hinnerup, Louise Hou Krag, Randers, chef for bystrategisk udvikling i Bysekretariatet i Randers, Line Meldgaard-Heilesen, Åbyhøj, advokat i advokatfirmaet Line Meldgaard-Heilesen, Christian Møller, Aarhus Ø, udviklingschef på Randers Realskole.

Boligområdet var rødglødende i 2022; specielt fordi en stigende rente gjorde det attraktivt for mange at omlægge realkreditlån og dermed skære af restgælden i deres hus

Lars Møller Kristensen

2022 blev med et overskud på 160,8 millioner kroner et rekordår for Djurslands Bank. Det er især et ekstraordinært højt aktivitetsniveau på boligområdet og vækst i bankens udlån, som sikrede banken et regnskabsår med hvad der kaldes et meget tilfredsstillende resultat før skat på 160,8 mio. kroner. 

Generalforsamlingen havde samlet 85 aktionærer i Klutirhuset Pavillonen i Grenaa. Pressebillede


85 aktionærer med

85 af bankens aktionærer deltog i bankens generalforsamling - et meget lavere tal end tidligere, hvor generalforsamlingen blev holdt i Grenaa Idrætscenter - med god mad på tallerknerne og vin i glassene. Men hvor generalforsamlingen onsdag mest handlede om fremlæggelse af tallene samt diverse lovpligtige rapporteringer, så kan bankens aktionærer se frem til mere underholdning til næste uges aktionærmøder i henholdsvis Aarhus og Grenaa. Her byder banken på middag og underholdning af den verdenskendte danske magiker og entertainer, Henrik Svanekiær. Begge steder er der udsolgt - med 750 på plads i Grenaa Idrætscenter og 500 i Centralværkstedet i Aarhus.

»Når vi i bestyrelsen og repræsentantskabet har valgt at afholde generalforsamlingen på denne måde – og ikke med det store setup, som vi tidligere havde i Idrætscentret her i Grenaa – så skyldes det helt overordnet, at vi allerede sidste år valgte at adskille den mere formelle generalforsamling for en børsnoteret virksomhed og så den mere folkelige og underholdende sammenkomst for bankens aktionærer. Derfor afholder vi i dag den formelle generalforsamling, og herefter to aktionærmøder i i henholdsvis Grenaa og Aarhus,« forklarede bestyrelsesformand Ejner Søby beslutningen på generalforsamlingen.

Rødglødende boligområde

»Resultatet for 2022 var rigtigt flot, så det var en positiv årsrapport, vi kunne fremvise for generalforsamlingen her i Grenaa. Boligområdet var rødglødende i 2022; specielt fordi en stigende rente gjorde det attraktivt for mange at omlægge realkreditlån og dermed skære af restgælden i deres hus,« siger bankdirektør Lars Møller Kristensen og henviser til, at banken også i 2022 fortsat er lykkedes med at tiltrække nye kunder både på privat- og erhvervsområdet og være proaktive og aktive i kunderådgivningen.

Det var Lars Møller Kristensens sidste generalforsamling som direktør i banken. Han meddelte allerede sidste år, at han i løbet af 2023 ville gå på pension - og han afløses på posten af Sigurd Linde Simmelsgaard, der er kommet til Djurslands Bank fra en stilling som kreditdirektør i en af bankens hårdeste konkurrenter lokalt, Sparekassen Kronjylland.

Vi skal nu alle til at vænne os til højere rente – og her er den gode nyhed, at vi langt om længe er kommet af med de negative renter

Ejner Søby

Bestyrelsesformand Ejner Søby kommenterede det rekordstore overskud således: »Et så flot resultat er selvsagt noget, jeg som formand for bestyrelsen er meget tilfreds med og faktisk ganske stolt over.«

Forside og bagside

Han nævnte, at den høje inflation og de stigende renter, har både en forside og en bagside for en bank. 

»Den højeste inflation i Danmark i mere end 40 år har medført et større pres på virksomhedernes omkostninger og privatkundernes rådighedsbeløb, hvilket vi som pengeinstitut skal håndtere i hver enkelt kundes situation. Ud over de stigende omkostninger, ser vi også en negativ effekt på ejendomspriserne og at mange boligejere således oplever en faldende værdi af deres faste ejendom. For banken vil det typisk medføre en lavere økonomisk aktivitet og desværre også flere nedskrivninger og tab på kunder, der kommer i økonomiske problemer,« sagde Ejner Søby.

Han fortsatte: »Vi skal nu alle til at vænne os til højere rente – og her er den gode nyhed, at vi langt om længe er kommet af med de negative renter. Fra september måned sidste år kom vi i Djurslands Bank væk fra negative renter til kunderne og kan nu igen tilbyde konti med positive indlånsrenter.«

Ny filial i Skanderborg

Åbningen af en ny filial i Skanderborg fik disse ord med på vejen: »Vi havde i ledelsen igennem længere tid overvejet, hvor Djurslands Bank skulle åbne sin næste filial. Målet var et økonomisk attraktivt område, hvor der er potentiale for at finde den type kunder, som eftersøger en lokalbank som vores. Hvor kunderne søger et alternativ til de større og måske mere upersonlige pengeinstitutter. Det fandt vi i Skanderborg – og med en central beliggenhed i byen og et godt og motiveret team af dygtige rådgivere, så åbnede vi vores nye filial i september måned.«

Der har dog også i årets løb været andre filialændringer i banken.

»Vi prioriterer fortsat højt at være til stede i de områder, hvor vores kunder bor. Derfor traf vi også i efteråret en beslutning om at lægge vores filialer i henholdsvis Løgten-Skødstrup og Hornslet sammen til ét team – det skaber et stærkere rådgivningsteam og giver nogle øgede kvaliteter for vores medarbejdere. Vi ønsker nemlig fortsat at være lokale og have en fysisk bank i begge byer, men når kundernes behov for at komme i filialen mest er til planlagte og på forhånd aftalte rådgivningsmøder, ja, så er det mindre vigtigt, om vi er i byen alle ugens fem dage. Teamet sidder derfor i Løgten-Skødstrup to dage om ugen og i Hornslet de andre tre dage. Vi ser faktisk en hel del fordele ved at gøre det på denne måde: Vi bevarer tilgængeligheden for kunderne i begge områder, vi øger de faglige kompetencer, og vi sikrer en høj medarbejdertrivsel. Vi hører kun positivt om denne ændring, som trådte i kraft 1. januar i år. Vi gjorde sidste år det samme for filialerne i Kolind og Ryomgård – for vi er fuldt ud bevidste om vigtigheden af at være lokale. Det forpligter,« sagde Ejner Søby.



Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.