Restaurant Gastromé flytter fra Aarhus
Restaurant Gastromé flytter væk fra det centrale Aarhus til Risskov.
Den aarhusianske Michelin-restaurant Gastromé flytter 1. oktober fra Rosensgade i Aarhus C til Risskov, hvor ejerne bag har overtaget ejendommen, som senest har huset Villa Dining.
Det oplyser indehaverne af Gastromé tirsdag aften i en pressemeddelelse.
Medejer og køkkenchef William Jørgensen fortæller, at der er blevet kigget på flere forskellige lokationer gennem længere tid, før valget faldt på den hvide patriciervilla på Grenåvej i Risskov.
Vi har en drøm om at lave et oplevelseshus, hvor vi tager udgangspunkt i vores nuværende gastronomi og forfiner hele oplevelsen omkring måltidet
»Vi har efter lang tids søgen fundet det perfekte sted til at folde vores vinger helt ud. Vi har opnået, det vi kan i vores nuværende køkken, derfor er valget faldet på den store smukke villa, hvor der bliver plads til flere gæster, selskaber, eksklusive bryllupper og mulighed for at kunne arbejde på langt bedre betingelser end vores nuværende lille køkken i Rosensgade. Vi har en drøm om at lave et oplevelseshus, hvor vi tager udgangspunkt i vores nuværende gastronomi og forfiner hele oplevelsen omkring måltidet,« lyder det fra William Jørgensen i pressemeddelelsen.
Restauranten, der de seneste syv år med en enkelt stjerne har været med i det fine Michelin-selskab, må dog vente lidt med at flytte ind i de nye lokaler, da køkkenet og restauranten lige nu er i fuld gang med at blive bygget om for at opfylde ejernes nye ambitioner.
»Gastromé starter en ny rejse op, hvor vi kan tillade os at drømme endnu større, det her bliver en betydelig udvidelse af vores livsværk. Her kan vi danne en eksklusiv ramme for fremtidens Gastromé, og Gastromé kan udvikle sit fulde potentiale, både i forhold til at kunne huse større selskaber i den eksklusive ende, og i øvrigt videreudvikle de gastronomiske ambitioner, vi har med restauranten,« siger Søren Jakobsen, medejer og restaurantchef hos Gastrome.
I 2017 startede folkene bag Gastromé deres eget mini landbrug ved Hasselager syd for Aarhus. Målet er at blive blandt de bedste restauranter i verden som også producerer og forsyner sig selv med rodfrugter, bær, frugt, urter, honning, blomster og meget andet. Alt bliver dyrket uden at sprøjte, og jorden er kun naturligt gødet.
»Vores drøm med `Gastromé The Garden´ er at bringe sæsonen, naturen og den gode råvare ind i køkkenet og med kortest mulige transport servere den for vores gæster. Nu får vi endnu flere muligheder for at dyrke råvarer lige uden for døren,« fortsætter Søren Jakobsen i pressemeddelelsen.
Flytningen af Gastromé sker et halvandet år efter, at den aarhusianske Michelin-restaurant gik konkurs og efterfølgende genopstod i et nyt selskab. Dengang fortalte Søren Jakobsen til Finans, at der var stor interesse for at redde restauranten, hvilket skete kort efter konkursen.
»Efter vi offentliggjorde konkursen, blev vi overrendt af interesse fra både private og selskaber. Det har betydet, at vi har haft en række investorer, som var interesseret i at genskabe restauranten, og der er vi gået med det, som fremtidsmæssigt ser mest fornuftigt ud. Vi havde ikke selv den nødvendige kapital, men det har vi nu fået tilført,« sagde restaurantejeren dengang til Finans.
jwh