Dette er et debatindlæg: Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger om dit lokalsamfund, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne. Du kan sende os din mening her.

Håbet er lysegrønt

Artiklens øverste billede
Trine Bredahl Nissen. Foto: Privat

Håbet er lysegrønt. Sådan siger man i alt fald. Men hvorfor nu i grunden det? Håbet kunne vel lige så godt være orange, lilla eller blåt?

Men så slog det mig en forårsmorgen, hvor jeg på vej til kontoret lagde gåturen igennem grønne områder: Det er fordi, lysegrøn er den farve, foråret har, når træernes blade og det ny-såede græs springer ud – lige når det er i sin tilblivelse.

Lysegrøn er altså tilblivelsens farve, og alting bliver til i håbet. Håbet er vigtigt hele året rundt. Men det får alligevel et særligt udtryk i forårets spæde begyndelse – når alting grønnes.

Med håbet er det sådan, at når vi håber på noget i fremtiden, så smitter det også af på vores nutid. Håbet om, at vi har noget godt i vente, smitter af på os lige her og lige nu. Når vi tør håbe på, at Gud vil os det godt – og at vi derfor har noget godt i vente – så smitter det af på vores liv.

Det er derfor, det er så vigtigt at holde fast ved håbet!

Lysegrøn er altså tilblivelsens farve, og alting bliver til i håbet. Håbet er vigtigt hele året rundt. Men det får alligevel et særligt udtryk i forårets spæde begyndelse – når alting grønnes.

I salmedigterne Jens Rosendals forelskelsessang ”Du kom med alt det, der var dig” lyder det sidste vers sådan:

At livet det er livet værd

på trods af tvivl og stort besvær

på trods af det, der smerter,

og kærligheden er og blir

og hvad end hele verden si´r,

så har den vore hjerter.

Verset sætter ord på noget vigtigt om livet og om håbet - nemlig vores erfaring af, at det ikke altid er så ligetil. For det sker så ofte, at livet snarere end solskin og medvind byder os modvind og regn. Da kræver det af og til en stor portion mod at holde fast ved håbet om, at livet virkelig er livet værd.

Man kan altså have brug for at få nyt brændstof fyldt på håbstanken. Dertil er foråret en kærkommen årstid ovenpå vinterens kulde og regn. Og en opfordring skal derfor lyde: Gå ud og lad dig smitte med håbets farve. Og læg på turen din vej forbi kirken, hvor du hver søndag året rundt kan høre historiens mest lysegrønne og håbefulde fortælling; den fantastiske fortælling, der aldrig bliver for gammel, men altid er ny og bliver til.

Det er ud af håbet, at nye ting bliver til. Eller rettere: det er håbet, som livet må bygge på.

Hov, det her indhold benytter cookies

På denne plads ville vi rigtig gerne have vist dig indholdet, men det kan vi desværre ikke, da du har fravalgt cookies. Vil du se indholdet skal du acceptere Marketing og Statistik, det gør du her: opdater dit samtykke.

Læs også

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.