Dette er et debatindlæg: Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger om dit lokalsamfund, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne. Du kan sende os din mening her.

Påsken handler om liv

Artiklens øverste billede

På søndag er det palmesøndag. Den første af påskens helligdage. I den kristne tolkning er påsken kirkens vigtigste højtid. For hvis ikke Jesus var opstået fra de døde påskedag, havde der hverken været jul eller pinse.

På en måde kan man sige, at helligdagene i påsken indeholder fortættet liv. Palmesøndag hyldes Jesus som en helt, der skal befri jøderne fra den romerske besættelse. Derefter skifter det fra afsked og arrestation skærtorsdag til korsfæstelse og død langfredag og endelig til nyt liv og stor opstandelse påskemorgen.

I påskens begivenhedsrige dage kan vi genkende vores eget liv i sin mest dramatiske form. At leve handler også om at være i spændet mellem sorg og glæde, fortvivlelse og håb, død og liv.

I påskens begivenhedsrige dage kan vi genkende vores eget liv i sin mest dramatiske form. At leve handler også om at være i spændet mellem sorg og glæde, fortvivlelse og håb, død og liv. Og jeg tænker, at påskens beretninger om, hvad der skete for Jesus fortæller os, at alt det vi møder i livet er Gud fortrolig med. For Jesus var selv det hele igennem den første påske. Derfor ved Gud, hvordan livet er for os. Og Gud forstår os og vil være hos os i det vi oplever, så vi aldrig er alene i det.

Men allermest handler påske om liv. For påsken ender i opstandelsen, og viser at livets kræfter sejrer til sidst. Lige nu er dét også, hvad naturen fortæller os. Ja, der er en hel påskeprædiken i naturen lige nu: For på samme måde som det nye liv sprænger sig frem i naturen rundt om os, og som påskekyllingerne sprænger sig vej ud af ægget, fortæller påsken om nye muligheder og nyt liv.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.