Dette er et debatindlæg: Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger om dit lokalsamfund, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne. Du kan sende os din mening her.

Vi vil ikke gamble med vores grundvand

Byrådsmedlem Jesper Kjeldsen (S) har været med til at fjerne Beder-Malling fra temaplan, fordi 25 procent af hele Aarhus Kommunes grundvand dannes der.

Artiklens øverste billede
Jesper Kjeldsen.
Det taler Aarhus om lige nu. Modtag vores nyhedsbrev for at få dagens lokale tophistorier. Klik her, indtast din mailadresse og tilmeld dig.

Sidste år så vi desværre mange mennesker flytte væk fra Aarhus. Især var der flere eksempler på børnefamilier, der besluttede at slå sig ned i andre kommuner, hvor drømmen om hus og have bedre kunne realiseres. For som det er nu, så er der ganske enkelt for få og for dyre grunde til salg.

Jeg er selv gift og har sammen med min hustru en søn, og jeg kan sagtens forstå, at forældre gerne vil unde deres børn mere frisk luft og plads til at boltre sig med leg og spil. Derfor synes vi i Socialdemokratiet også, at det er helt afgørende, at vi sikrer flere grunde i vores kommune, som er til at betale – også for helt almindelige borgere.

I Socialdemokratiet har vi længe stået vagt om den kongstanke, at Aarhus Kommune skal være for alle. Vi ønsker ikke en by, der kun er for de mest velstillede. Pædagogen skal kunne bo ved siden af direktøren, og vi skal sikre blandede boliger til alle de forskellige behov, som aarhusianerne i dag og i fremtiden har.

Pædagogen skal kunne bo ved siden af direktøren, og vi skal sikre blandede boliger til alle de forskellige behov, som aarhusianerne i dag og i fremtiden har.

Jesper Kjeldsen, socialdemokratisk byrådsmedlem

Det er jo netop den diversitet og mangfoldighed, som vi kender Aarhus på, der gør vores by og kommune til et fantastisk sted at vokse op og blive gammel. Det skal vi værne om. Af den grund har vi i byrådet nu også vedtaget en temaplan, der sikrer arealer til alle boligtyper. Med planen sørger vi for, at aarhusianerne i fremtiden får et bredere og mere blandet udbud af grunde, hvor også forskellige mennesker med forskellige ønsker kan realisere lige nøjagtigt deres drøm uden, at det skal koste det hvide ud af øjnene.

På alle leder og kanter skal vi altså altid afsøge den bedste måde at udvikle vores by på. Det gælder både, når vi sørger for arealer til et bredt udsnit af boligtyper – men også når vi tager beslutninger, der kan have konsekvenser for vores lokalmiljøer, ja sågar hele kommunen. Vi har behandlet temaplanen i flere udvalgsbehandlinger og haft 35 foretræder. Nu har vi stemt for, og det gjorde vi med én enkelt, men meget indgribende handling. Vi sletter 57 hektar, der ligger på sårbare grundvands arealer.

Det drejer sig om Beder-Malling, hvor 25 procent af hele Aarhus Kommunes grundvand dannes, dette fjerner vi nu fra temaplanen. Det betyder selvfølgelig ikke, at Beder Malling ikke må udvikles – det betyder blot, at det er vigtigt, at udviklingen i vores kommune sker med respekt for det grundvand, vi alle sammen er afhængige af.

Hermed ønsker vi i Socialdemokratiet også at sende et meget tydeligt signal til dem, der går med ønsker om at bygge oven på vores alles sårbare grundvands arealer. I Socialdemokratiet vil vi stå vagt om vores grundvand. Det er et projekt, som hele byrådet skal holdes op på, og som vi sammen skal arbejde for at værne om – både nu og i fremtiden.

Hov, det her indhold benytter cookies

På denne plads ville vi rigtig gerne have vist dig indholdet, men det kan vi desværre ikke, da du har fravalgt cookies. Vil du se indholdet skal du acceptere Marketing og Statistik, det gør du her: opdater dit samtykke.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.