Dette er et debatindlæg: Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger om dit lokalsamfund, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne. Du kan sende os din mening her.

Præsteklumme: Fastfood på fastende hjerte

Artiklens øverste billede
Det taler Aarhus om lige nu. Modtag vores daglige nyhedsbrev for at blive opdateret på de væsentligste nyheder. Klik her, indtast din mailadresse og tilmeld dig.

Fastfood og de lette kalorier sætter sig på os. Og i mere end en forstand. Vi bliver slappe og ugidelige, og samtidig er der en nydelse forbundet med indtaget af fastfood, som frister os igen og igen. Det er fastetid. Ikke at forveksle med tid til fastfood.

I fastetiden bliver vi opmærksomme på, at vi også har et forbrug af åndelig fastfood.

I fastetiden bliver vi opmærksomme på, at vi også har et forbrug af åndelig fastfood. Feel-good-programmer i TV. Timerne med smartphonen indenfor rækkevidde med bugnende nyhedsfeeds og lækre opdateringer på de sociale medier. Aftner i sofaen med en velproduceret serie. Og vi opdager, at vi også bliver åndeligt slappe og fristede af de mange udbydere. Men nu er det fastetid, så måske skulle vi lægge både den fysiske og den åndelige fastfood på hylden for en tid og vende blikket en anden vej. Vi trænger til at få begreberne vendt lidt på hovedet, på en måde så fastfood bliver erstattet af fast føde. Noget som giver os kræfter og energi, fordi der er næring i det.

I kirken vendes begreberne på hovedet på søndag. Jesus spørger: ”Hvem er størst? Den, der sidder til bords eller den, der tjener?” Svaret er indlysende. Men selvfølgelig er der et twist: Jesus korrekser ingen. Han gør bare stilfærdigt opmærksom på, at han vil være her, som den, der tjener.

Og det kan vi så tygge på. Måske endda på fastende hjerte, fordi vi ikke har holdt os i åndelig form. Hvordan kan vi være i verden som dem, der tjener? Og hvordan ville verden være, hvis vi indtog den position at tjene hinanden? Måske ville vi finde ud af, at der er styrke at hente i fastens føde.

God fastetid!

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.