Dette er et debatindlæg: Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger om dit lokalsamfund, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne. Du kan sende os din mening her.

Breaking news - til sidste søndag i kirkeåret

Artiklens øverste billede
Katrine Tilma. Foto: Presse

Breaking news. Sådan står der med røde og sorte bogstaver på alarmerende gule løbebånd.

De kommer frem øverst på digetale avissider eller underst i billedet på TV2-nyhederne. Breaking news. Det er et signal om, at der sker noget vigtigt nyt.

Begivenheden bryder ind i vores hverdag, den afbryder den almindelige sendeflade og kræver vores opmærksomhed. Tit er det ”heart-breaking” nyheder om død og ødelæggelse for nogen.

I lang tid har vi hørte om pandemiens hærgen gennem verden, og frygte breaking news om en ny og voldsom bølge, der river tæppet væk under vores trygge hverdag.

Der sker noget med os, når vi hele tiden bliver konfronteret med dårlige nyheder fra hele verden på direkte TV. Breaking news gør os til øjenvidner. Det fastholder os i en stress-tilstand på et kunstigt højt adrenalin-niveau. 

Medierne puster lystigt i dommedags-trompeterne. Dårligt nyt er godt nyt for seertallene. Frygt sælger bedst!

Der sker noget med os, når vi hele tiden bliver konfronteret med dårlige nyheder fra hele verden på direkte TV. Breaking news gør os til øjenvidner. Det fastholder os i en stress-tilstand på et kunstigt højt adrenalin-niveau.

Konsekvensen kan være, at vi enten går rundt i en overnervøs tilstand og reagerer med livsangst; eller vi udvikler måske hård hud på sjælen, en teflon-mentalitet og ligegyldighed alla; Hvad rager det så mig?

Mediernes Breaking news bryder hele tiden ind i vores tid og dagligdag med dårlige budskaber om mørkets gerninger, død og ondskab. Men verdens største Breaking news, den begivenhed som vi også har indrettet vores tidsregning efter, er en lysende hændelse, Jesu Kristi fødsel. Gud brød ind i vores tid og blev menneske.

Han havde himlens lys med ind i verdens mørke, da han blev født julenat. Guds Søn gik kærlighedens vej til ende. Han lod sig slå ihjel på et kors som det yderste offer. Påskedag gik han levende ud af graven som kærlighedens udråbstegn. Dødens og voldens magt blev brudt en gang for alle. Det er i sandhed breaking news.

Den begivenhed tændte et håb i verdens mørke, som ingen død og ingen ondskab kan få bugt med.


Vil du hver dag modtage de væsentligste nyheder fra Aarhus direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis Lokalavisen Aarhus’ nyhedsbrev - klik her, indtast din mailadresse, find Aarhus på listen og tryk tilmeld.
d

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen