Dette er et debatindlæg: Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger om dit lokalsamfund, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne. Du kan sende os din mening her.

Debat: Venstre er blevet klogere - stop privatisering af vejene

Artiklens øverste billede
Arkivfoto: Jan Dagø

Grundejerne skal ikke stå med en stor ekstraregning for vedligeholdelse af deres vej. 900 veje skal privatiseres, og cirka 35.000 borgere ender med at få påført sig en ekstra “ejendomsskat”. Det betyder kort fortalt, at grundejerne får udgifterne til vedligeholdelse og snerydning, men at vejen stadig må bruges af offentligheden.

Ud over det er urimeligt over for den enkelte lodsejer, så skaber det også helt vildt dårlig stemning på den lokale vej. Det kan ødelægge et godt naboskab.

Hvem skal betale og hvor meget? Hver lodsejer kan se ind i en ekstra regning på mellem 2.000 og 5.000 kroner afhængig af, hvor lang vejen er, og hvor mange lodsejer der er til at dele smerten.

Venstre har været en del af budgetaftalen fra 2017, hvor harmonisering af kommunale vej blev aftalt, men man må som bekendt godt blive klogere. Det ville klæde byrådet og i særdeleshed SF, RV og borgmester Jacob Bundsgaard (S) at stoppe planerne og spareøvelsen i tide.

Lovgivningen tilsiger, at ønsker Aarhus Kommune at overdrage kommunale veje til private lodsejere, så må man ikke gøre det udelukkende for at spare penge. Bundsgaard og kompagni løber efter en besparelse i 2037 på 10 mio. kr., men min påstand er, at den besparelse bliver spist op af administration længe inden.

I øjeblikket prøver kommunen at lokke de berørte lodsejer til at lave et vejlaug. Min anbefaling er at lade være.

Aarhus Kommune og Jacob Bundsgaard må selv stå for administrationen og de svære drøftelser på jeres vej. Det er urimeligt, at I risikerer at blive uvenner og får skabt dårlig stemning og naboskab.

Hov, det her indhold benytter cookies

På denne plads ville vi rigtig gerne have vist dig indholdet, men det kan vi desværre ikke, da du har fravalgt cookies. Vil du se indholdet skal du acceptere Marketing og Statistik, det gør du her: opdater dit samtykke.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.