Dette er et debatindlæg: Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger om dit lokalsamfund, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne. Du kan sende os din mening her.

Debat: Overvågning er ikke løsningen på kommunens tryghedsudfordringer

Droner og massiv overvågning er ikke løsningen på vores tryghedsudfordringer i Aarhus. Borgmesteren skal tage ansvar for byens integrationsudfordringer og speede op på de borgerlige partiers ønske om kommunale tryghedsvagter.

Artiklens øverste billede
Christian Budde blev I 2020 valgt som Venstres nye politiske leder og borgmesterkandidat i Aarhus.

I dag kan vi i medierne læse om, hvordan TV2 Øst og TV2 har dokumenteret en række mistænkelige handler mellem nogle unge mennesker i Risskov og Stavtrup og en række steder i vores by. Det har sat gang i en vigtig debat – nemlig debatten om, hvorvidt vi kan være trygge i vores kommune. For disse lyssky aktiviteter med formodet handel af stoffer har skabt en fuldkommen forståelig utryghed blandt områdets beboere.

Den utryghed skal vi til livs med det samme. Alle aarhusianere skal føle sig trygge, uanset postnummer. Men hvor nogle partier som fx de Konservative i dag er ude og advokere for mere overvågning og brug af droner, så vil vi i Venstre gå en anden vej. I Venstre tror vi ikke på, at det er massiv overvågning af borgerne, der er løsningen på vores tryghedsudfordringer.

Vi mener i stedet, at vi skal bede politiet om at sikre øget synlighed og tilstedeværelse i de ramte områder, ligesom vi skal arbejde på at mindske denne lokale frygtkultur, hvor vi faktisk lige nu oplever, at nogle borgere ikke tør melde disse mistænkelige mennesker til politiet. Endelig skal borgmesteren droppe sin skepsis omkring den kommunale tryghedsvagt-ordning, som V-C-DF har foreslået. Vi er nødt til at afsøge nye muligheder på denne problematik.

Derudover skal ikke mindst Socialdemokratiet indse, at den nuværende ballade vi i øjeblikket ser i Risskov og Stavtrup er symptom på en dybereliggende problemstilling, der også handler om integration og beskæftigelse. Så problemets kerne skyldes manglende handlekraft fra byens siddende borgmester, der i for mange år har ladet udviklingen i især Aarhus Vest gå skævt, hvilket vi kan aflæse konkret på politiets tryghedsmålinger og i beskæftigelsesstatistikkerne.

Man må konstatere, at borgmester Jacob Bundsgaard efter 10 år på borgmesterkontoret ikke har formået afgørende at håndtere kommunens problemer med integration og beskæftigelse, hvilket er de bagvedliggende årsager til, at vi til stadighed oplever dele af vores by som utryg.

I Venstre har vi før sommerferien lanceret vores integrations- og tryghedsudspil, hvor vi peger på en række konkrete greb, der skal sikre langsigtede løsninger, frem for at skubbe handlen med stoffer rundt i vores kommune, fra bydel til bydel. Men reelle løsninger kræver, at Socialdemokratiet indser situationens alvor og tør tage fat i de reelle problemer.

For mig og for Venstre er det afgørende at Aarhus er en tryg by med frihed til at bevæge sig rundt uden massiv overvågning af droner med videre. Løsningen er et reelt opgør med vores integrationsudfordringer, samtidig med at vi skal prøve nye tryghedsskabende tiltag som fx de kommunale tryghedsvagter af hurtigst muligt.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen