Dette er et debatindlæg: Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger om dit lokalsamfund, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne. Du kan sende os din mening her.

Debat: Vi skal sikre et bredt udbud af boliger til alle

Artiklens øverste billede
Rådmand Bünyamin Simsek (V). Pressefoto.

Jeg har glædet mig til at kunne sende planen for bedre fordeling af almene boliger i hele Aarhus Kommune til byrådets godkendelse.

For vi skal have blik for at udvikle hele vores kommune, og vi skal sikre et bredt udbud af boliger til alle livsfaser, husstandstyper og indkomstgrupper. Derfor er det naturligvis vigtigt også at sikre vækst og øget mangfoldighed i de fritliggende bysamfund.

Med planen er der skabt et grundlag, der bidrager til udvikling og et varieret boligudbud i de fritliggende bysamfund udenfor Ringvejen, hvor store og små, unge og gamle, høje og lave aarhusianere i fremtiden vil bo, leve og arbejde.

Bünyamin Simsek (V), rådmand for Teknik og Miljø

Til dette er den almene boligsektor et væsentligt værktøj, som kan være med til at sikre et mangfoldigt boligudbud i alle dele af byen og understøtte målet om den blandede by.

Derfor skal planen bidrage til, at placeringen af almene boliger planlægges klogt, så de understøtter byudviklingen og målet om den blandede by og sikrer mangfoldighed, fleksibilitet og gode lokalsamfund i hele kommunen.

Byudviklingen er sket hurtigst i midtbyen indenfor Ringvejen, og udbygningen af almene boliger har naturligt fulgt denne udvikling. Med planen for bedre fordeling af almene boliger er der identificeret og udpeget potentialer for placering af nyt alment boligbyggeri i de fritliggende samfund udenfor Ringvejen.

Mere konkret peger planen på, at der er et stort potentiale for mere alment byggeri i 13 ud af 20 skoledistrikter. Blandt andet ses der et stort potentiale i Lisbjerg, hvor opførelsen af flere almene boliger kan være med til at understøtte mangfoldigheden med et alsidigt boligudbud.

I den forbindelse skal det bemærkes, at udpegningerne af potentialer i planen ikke er juridisk bindende, men retningsgivende for anden planlægning og særligt for kvotetildelingen i de kommende år. Planen udlægger således ikke nye arealer, og udpegningerne har ingen planmæssige bindinger, idet nye almene boliger alene realiseres gennem kvoteplaner.

Med planen er der skabt et grundlag, der bidrager til udvikling og et varieret boligudbud i de fritliggende bysamfund udenfor Ringvejen, hvor store og små, unge og gamle, høje og lave aarhusianere i fremtiden vil bo, leve og arbejde.

Hov, det her indhold benytter cookies

På denne plads ville vi rigtig gerne have vist dig indholdet, men det kan vi desværre ikke, da du har fravalgt cookies. Vil du se indholdet skal du acceptere Marketing og Statistik, det gør du her: opdater dit samtykke.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.