Dette er et debatindlæg: Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger om dit lokalsamfund, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne. Du kan sende os din mening her.

Debat: Tryghed i trafikken

»Vi skal have en målsætning om nul dræbte i trafikken,« mener to lokale socialdemokrater.

Artiklens øverste billede
Peter Bonfils, byrådskandidat (S) - til venstre - og Michael Krogh Hansen, byrådsmedlem (S)

Vi har gjort store fremskridt for at gøre Aarhus til en endnu tryggere by at færdes i. Åens genåbning, cykelbyindsats, arbejdet med sikre skoleveje, for blot at nævne nogle få indsatser. Men det ændrer ikke på, at vi kan gøre endnu mere for at gøre trafikken sikker og tryg. Det er glædeligt, at regering og folketing nu slår hårdt ned på vanvidsbilisme. Nu skal vi også gøre vores for at gøre trafikken i Aarhus endnu mere tryg. For det er desværre et faktum at cirka 10 mennesker bliver slået ihjel i trafikken i Aarhus hvert år. Dertil kommer hårdt kvæstede, hvoraf mange får varige men. Vi tror på, at vi i fællesskab kan endnu mere for at styrke trafiksikkerheden.

Derfor vil vi arbejde for, at vi skal have en målsætning om nul dræbte i trafikken. Det lyder måske ambitiøst – og det er det også. Men det er en ambition, der er indenfor rækkevidde. En række byer og kommuner verden over er gået sammen i netværket ’Vision Zero’, der samarbejder om at nå ned på nul dræbte i trafikken.

Det bliver ikke let, men med de fremskridt Aarhus har gjort for at styrke trafiksikkerheden og trygheden gennem årene, er vi overbevist om at vi også kan få trygheden helt i top og antallet af trafikdræbte helt i bund til nul dræbte.

Kan vi få en bred opbakning til målsætningen om stor tryghed og nul dræbte i trafikken, skal vi efterfølgende have en grundig og saglig proces, så vi sikrer, at vi gør det klogest muligt, og samtidig lever op til de øvrige gode målsætninger vi har i Aarhus, hvad enten det gælder målsætninger om vækst, mobilitet eller klimamålsætningen om CO2-neutralitet i 2030. Lad os sammen gøre endnu mere for at gøre Aarhus endnu tryggere og endnu mere sikkert. Nul dræbte er en stærk og omsorgsfuld målsætning. Sammen kan vi komme i mål med den.

Læs også

Del artiklen