Dette er et debatindlæg: Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger om dit lokalsamfund, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne. Du kan sende os din mening her.

Debat: Udvid Oddervej nu!

Artiklens øverste billede
Arkivfoto.

I 2030 skal Oddervej udvides til 4 spor og 1 bus spor, hvis den skal kunne tage trafikken, når de planlagte boligbyggerier i Malling og Mårslet er færdiggjorte.

Det er perspektiverne i de planer, som kommunalbestyrelsen i Aarhus arbejder med. Desværre kun kvantitative mål. Hellere overbygge hele Aarhus Kommune end at risikere, at skattedygtige borgere bosætter sig i én af nabokommunerne.

’REDEGØRELSE HELHEDSPLANLÆGNING’

’Kommuneplan 2017 indeholder bestemmelser for helhedsorienteret planlægning for større byområder via helhedsplaner og udviklingsplaner.’

I alle oplæg, som nævner de 3.600 boliger, Aarhus skal udbygges med, indleder forvaltningen med at skrive, at forudsætningen for de mange nye boliger er at starte med at udbygning af infrastrukturen’.

Det er desværre kutyme i Aarhus, at der startes med at sælge byggegrunde. Når så infrastrukturen har udviklet sig katastrofalt, så begynder kommunen efter 5-10 år at planlægge en ændret infrastruktur, som det så tager 5-10 at eksekvere.

Det vil naturligvis kræve nogle ekspropriationer. Især når man nærmer sig Højbjerg. Måske skal Højbjerg Maskinfabrik flyttes?

Ole Krabbe Olesen, Marskellet 13, 8340 Malling

I stedet for at vente til 2030 med at igangsætte udvidelse af Oddervej, så begynd nu. Det vil naturligvis kræve nogle ekspropriationer. Især når man nærmer sig Højbjerg. Måske skal Højbjerg Maskinfabrik flyttes?

I stedet for ensidigt at tænke kvantitativt, så burde Aarhus Kommune sammen med de kystnære kommuner fra Odder til Randers tænke kvalitativt og arbejde på, hvorledes der kvalitativt kan fastholdes og udbygges fantastiske kyst- og kystnære områder, som giver plads til både boliger og erhverv og selvfølgelig grøn energi.

Måske skulle Region Midt sætte sig i spidsen for en sådan kvalitativ udvikling af et naturskønt område?

Borger- og dialogmøde i Malling om Malling!

Naturligvis skal nuværende beboere høres, inden kommunen går i gang med at udvide Malling fra en hyggelig stations- og landsby til en halvstor kedelig provinsby. Engagerede borgere kan på AarhusLokal.dk give deres mening til kende om Malling år 2030.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen