Ny familiebil kommer også som plug-in hybrid

BMW er klar med den anden generation af den praktiske 2-serie Active Tourer. Den kommer i to versioner som plug-in hybrid, der begge kører op til 80 km på en opladning.

Artiklens øverste billede
Den nye BMW 2-serie Active Tourer er vokset og kan fås i to varianter med strøm indlagt. Foto: BMW

Der bliver nye muligheder på den praktiske front, når BMW nu lancerer en ny generation af den rummelige 2-serie Active Tourer. Det er en model, som skal bl.a. konkurrere mod Mercedes B-Klasse og VW Touran.

Det er dog slut med den syv-personers Gran Tourer.

Modellen er vokset i længden, bredden og højde, mens akselafstanden er uændret. Det er interessant, at 2-serie Active Tourer kommer hele to plug-in drivlinjer, som kan være med til at holde priserne i ro.

Den ene er 225e xDrive Active Tourer med firehjulstræk og en systemydelse på 245 hk, mens den anden, som er 230e xDrive Active Tourer, ligeledes har firehjulstræk og en systemydelse på 326 hk.

De har et batteri på 16,3 kWh og klarer begge op til 80 km på ren strøm. Selve opladningen sker med op til 7,4 kW, hvilket betyder, at en fuld opladning kan gøres på 2 timer og 30 min.

BMW lancerer modellen til februar som 220i Active Tourer, der har trecylindret 1,5 liters benzinmotor på 170 hk og syvtrins Steptronic automatgear med dobbeltkobling, før opladningshybriderne, som først går i produktion til sommer.

Motorprogrammet omfatter foreløbig yderligere to benzinmotorer på 136 hk og 218 hk og en diesel-version på 150 hk.

Den nye model kan brillere med et bagagerum på 415 liter i benzinversionerne og 470 liter i dieselvarianten, vi kender endnu ikke pladsen i plug-in hybriderne. Anden sæderække kan skubbes 13 cm i længderetningen, hvilket giver 90 liter ekstra bagagerumsplads.

Automatisk bagklap er nu også standard. Bag rattet kan føreren skue ud over det standardmonterede, BMW Curved Display, der omfatter et informationsdisplay på 10,25 tommer og et kontroldisplay på 10,7 tommer. I midten finder man en ”flyvende” midterkonsol med integreret gearvælger.

Her er også plads til trådløs opladning af telefonen og Apple Carplay/Android Auto. Standard er bl.a to-zoners klimaanlæg, sportslæderrat, navigationssystem, parkerings-assistent med bakhjælp, adaptiv fartpilot. Priser kendes endnu ikke.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen