Land Rover vil have flere VW-modeller forbudt

Jaguar Land Rover mener, at VW-koncernen har hugget englænderens Terrain Response-system.

Artiklens øverste billede
Terrain Response debuterede i Land Rover Discovery Series 3 fra 2005, og englænderne mener, at den VW har hugget patentet. Foto: Land Rover

En strid om patentrettigheder skal have vidtgående konsekvenser. I hvert fald hvis det står til Jaguar Land Rover, hvor juristerne mener, at VW-koncernen har hugget det såkaldte ”Terrain Response”-system, hvor en firehjulstrækker selv indretter sig efter underlaget, men også kan sættes op til forskellige typer af terræn ved blot at trykke på en knap.

Derfor har Jaguar Land Rover rejst sag ved U.S. International Trade Commission, hvor kravet er, at en række modeller skal forbydes at blive importeret til USA. Det er bl. a. modeller som Audi Q8, Q7, Q5 og A6 Allroad, Audi e-tron, Porsche Cayenne, VW Tiguan og Lamborghini Urus.

Det skriver Automotive News.

Jaguar Land Rovers advokat, Matthew More, ridser sagen op.

»JLR søger her at beskytte sig selv og virket i USA mod firmaer, som har importeret krænkende produkter til det amerikanske marked, der er udviklet af JLR, uden tilladelse fra JLR, og som er beskyttet af patentrettigheder,« lyder det fra Matthew More.

Sagen er bl. a. netop rejst i U. S. International Trade Commission, som typisk håndterer sager om patentrettigheder, da den har en hurtigere behandlingstid end de føderale domstole i USA.

Vigtigt i USA

Repræsentanter fra VW-koncernen har endnu ikke forholdt sig til anklagerne. Men en afgørelse vil være et vink med en vognstang til VW-koncernen og kunne smitte af på andre markeder.

JLR, som ejes af indiske Tata, lancerede Terrain Response i 2005 med Land Rover Discovery Series 3.

Det nuværende system omfatter fem indstillinger til kørsel i mudder/ rødder, grus/ sne/ græs, klippekravling, sand og en generel indstilling.

Systemet virker, så det f.eks. ved kørsel i sand øger motor-og gearkasseresponsen, mens det centrale spærredifferentiale låser, så det fastholder momentet på bløde overflader.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen