Billig familiebil med syv sæder

Dacia viser den nye Jogger SUV, der erstatter både Logan og Lodgy.

Artiklens øverste billede
Jogger er en SUV med plads til fem eller syv, der er helt i tidens ånd og repræsenterer en ny stil hos Dacia. Foto: Dacia

To bilmodeller er nu samlet til én hos Dacia. Det sker med den nye Jogger, som er en mellemting mellem en stationcar og en SUV med plads til syv om bord.

Den afløser ikke alene den kantede og syvpersoners Lodgy, men også den mindre Logan MCV stationcar.

Den nye model placerer sig størrelsesmæssigt mellem f. eks. Skoda Kamiq og Skoda Kodiaq og rammer tilsyneladende et hul i markedet, hvor der kan åbne sig nye muligheder for det rumænske mærke, der hører under Renault, og som traditionelt har givet meget plads for pengene.

Danske priser eller udstyr kendes dog endnu ikke for Jogger, som lander herhjemme til februar, men en startpris på 170.000 kr. for en femsæders udgave og 190.000 kr. med syv sæder vil næppe være helt skævt.

Bilen har en akselafstand på voldsomme 2,9 meter, mens en frihøjde på 20 cm giver en høj kørestilling. Jogger fås med både fem og syv sæder.

På den praktiske front byder den største model på to individuelle sæder på tredje sæderække, som kan tages helt ud som på de gamle Chrysler Voyager-modeller, men altså ikke klappes ned.

Der er foreløbig kun én motorvariant. Det er en trecylindret 1,0 liters benzinmotor på 110 hk og seks manuelle gear. Senere følger en 1,6 liters hybrid på 140 hk. Tallene for brændstofforbrug er endnu ikke oplyst. Modellen kan med den foreløbig udmeldte motorisering have 1.200 kg på krogen, hvilket dog udelukker de fleste campingvogne.

Jogger kommer også i en friluftsversion kaldet Extreme, der har et let offroad-agtigt udseende med bl. a. sorte detaljer udenfor og røde syninger på sæderne indendørs. Men den har ikke firehjulstræk og trækker på de forreste hjul som de andre modeller.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen